Tveksamt om Den kinesiska muren är tungviktens hopp

Kinesiska-muren

Taishan Dong slog en fruktansvärd knockout på Lance Gauch, men det sa faktiskt ingenting om den kinesiska murens kapacitet i tungviktsbranschen.

Världens boxningsfans önskar så intensivt att det kommer en värdig utmanare till Vladimir Klytjko om platsen på tungviktstronen.

Om den utmanaren heter Tashian Dong tvivlar jag starkt på.

213 cm lång och drygt 140 kg tung har den kinesiske jätten med smeknamnet The Great Wall (Kinesiska muren) vunnit samtliga fem matcher han gått sen han gick över till boxning från kickboxning för knappt ett år sen. Tre av segrarna har kommit på knock och som alltid när det dyker upp en jätte kittlar det.

Vem minns inte Nikolaj Valujev, Besten från öst, som var en ganska hygglig boxare men som avslöjades grymt i Nürnberg av David Haye som hoppade in mängder med vänster- och högerslag under Valujevs långa armar. Valujev var den senaste som lanserades som en grotesk freakshow på samma vis som Oscar de la Hoya med sitt Golden Boy Promotions nu hoppas kunna göra med Dong.

Målet är självklart att snabbt jobba upp hans namn så att det kan bli en VM-match mot Klytjko och därför gick Dong i helgen sin andra match på 13 dagar när han knockade tjockisen Lance Gauch. En obehaglig knock som resulterade i att Gauch fick forslas ur ringen på bår direkt till sjukhus för hjärnskanning.

Gauch är inte ens boxare, han är en brottningstränare som boxas då och då, så Dongs seger säger absolut ingenting om att kinesen eventuellt skulle vara en bra boxare.

Tvärt om kan man nog vara ganska säker på att Vladimir Klytjko inte skulle behöva två minuter och 32 sekunder på sig för att vinna en sån här match.

Du ser Dongs match här:

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.