Maria Lindberg vet inget om lördagens motståndare

Maria Lindberg har kämpat hårdare än kanske någon annan idrottsman för att uppnå sina drömmar i en ständigt pågående kamp mot illvilliga krafter. Foto: Stefan Alfelt

På lördag kväll går Maria Lindberg upp i ringen i Boxsporthalle Braamkamp i Hamburg mot Elene Sikmasjvili från Georgien.

– Vet absolut ingenting om henne. Det går inte att hitta någonting någonstans. Inga filmer på Youtube. Inget annat än rena fakta på boxrec, säger Maria.

Fakta som säger att georgiskan har vunnit samtliga sju matcher hon har boxats. Tre av dem på KO.

– Och så vet jag att hon är väldigt lång, 180 cm, säger Maria som själv mäter 165 cm.

– Men det är ingen nackdel. Jag har alltid gått bra mot längre motståndare. Kanske för att jag i början tränade så mycket med Åsa Sandell som är ännu längre.

Längden är en sak. Vikten kan bli besvärligare.

– Vi möts i 74 kg. Jag väger runt 70, men hon kommer uppifrån. Så efter invägningen när det blir dags för match kommer hon kanske att väga sju-åtta kg mer än mig. När jag mötte Christina Hammer vägde hon klart mer än mig, men det handlade ändå bara om en viktklass som skilde mellan oss.

Matchen blir den första där Maria har sin nye tränare, förre världsmästaren Artur Grigorian, i sin ringhörna.

– Det blir spännande. Han har betytt mycket för mig. Inte så att han ändrat mitt sätt att boxas på, det går knappast efter 18 år, men han har förbättrat många detaljer, säger Maria Lindberg.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.