Maria Lindberg besviken knockoutvinnare

Maria Lindberg ser besviket på hur domaren slår ut med händerna och bryter den ojämna matchen 21 sekunder in i andra ronden. Hon vill ju så gärna visa vad hon verkligen kan. Foto: Stefan Alfelt

Knockoutseger i andra ronden.

Då borde man jubla i glädje som proffsboxare – men Maria Lindberg skrek av besvikelse.

– Att det ska vara så svårt att hitta starka motståndare, klagar Maria.

På pappret borde georgiskan Elene Sikmasjvili vara en tuff motståndare.

– Sju-åtta kg tyngre än mig, obesegrad, hur stor som helst (15 cm längre än Maria) och ändå räcker det inte. Jag vill ju fajtas, säger Maria.

Du kanske är för bra?

– Jag är för bra. För stark. Det är trist. Jag vill mer. Åtminstone få gå fem ronder. Det är ju varje gång och de bästa får jag knappast möta. Jag är så störd på det. Jag tänkte att när hon är så mycket större än mig, en häst med ett jävla hästhuvud så skulle jag få en match, men det hjälpte inte.

Maria-Lindberg-knock

Maria har slagit ner sin motståndare som tar sig upp på vingliga ben innan hon faller igen. Foto: Stefan Alfelt

Besviket-segervrål

Och då skriker Maria ut sin glädje och frustration på samma gång. Hon vill ha bättre motståndare. Foto: Stefan Alfelt

Historien är att Maria Lindberg drabbades av en blödning mot hjärnan i samband med en amatörlandskamp i Finland 1999. Sedan dess har det svenska boxningsförbundet gjort allt för att försöka hindra henne från att få gå matcher även som professionell. Därför bor Maria nu i Hamburg då Tyskland har gett henne licens.

– Jag vill så mycket mer. Det är alltid kul att vinna men sådana här matcher utvecklar inte mig. Jag vill boxa mer och möta de bästa, säger Maria efter den enkla segern i Boxsporthalle Braamkamp i Hamburg.

Maria Lindberg har sin önskelista klar.

– Det är Mikaela Laurén. Det är Cecilia Braekhus. Hanna Gabriel. Paola Gabriela Casalinuovo i Argentina. Christina Hammer igen, definitivt.

– Braekhus känns mest aktuellt för hon lägger snart av. Fokus på Braekhus och Mikaela, men jag kommer ju inte åt Mikaela. Det är Sverige och förbundet som stoppar men jag kommer att ta henne bakvägen genom att se till att jag blir förste utmanare i WBC och då kommer hon inte undan.

– För då kommer WBC att trycka på och då kan svenska förbundet slänga sig i väggen. Jag ska jaga alla jävlar, säger Maria.

Lindberg skulle gått en VM-match för IBF mot Paola Gabriela Casalinuovo i Argentina men den matchen blev inställd på grund av skada på argentinskan. Matchen är fortfarande tänkt att bli av men det är osäkert när.

Grigorian-Maria

Samarbetet med nye tränaren Artur Grigorian fungerar perfekt. Foto: Stefan Alfelt

Texten är publicerad i Aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/boxning/article20883603.ab

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.