Maxine Thylin: ”Två av mina mål är nådda”.

11297743_10153254702280100_1824420174_n

Maxine Thylin blev nyligen världsmästare och i samma veva graderad till svartbältare.

Framgången skedde i Long Beach.

Nu har Maxine hunnit smälta bragden over there. Mr Ringside fick ett snack med henne.

”Efter fyra tuffa matcher, med två vinster på armbar och två vinster på poäng så kan jag numera titulera mig själv som världsmästarinna i brunt bälte fjädervikt. Blev någon dag efter graderad till svart bälte och två av mina största mål och drömmar är nådda.

Att reflektera på resan hit är mycket att reflektera över men i kortare drag så har jag haft en väldigt framgångsrik tävlingskarriär, jag har under mina år som tävlande vunnit de flesta stora tävlingarna i Bjj. Har bland annat guld från VM nogi, pan ams. Har under flera år haft riktigt framgångsrika tävlingsår med undantag av VM med dräkt där jag i ett par år nu inte fått fram allt på tävlingsdagen. Så när jag i år äntligen vann nu så kändes det helt fantastiskt.

Jag har inför VM varit i San Diego där jag spenderar stora delar av året för att träna med de bästa, med Leticia Ribeiros tjejteam. När jag inte tränar i San Diego så tränar jag på Nacka dojo i Stockholm vilket har varit mitt kamsportshem sen barnsben.

Då jag har pojkvän i San Diego och ett sjukt grymt tjejteam där blir det mycket träning där just inför tävlingar. Träningslägret i San Diego inför VM i år var absolut grymt. Jag satt inte och vilade en enda sparringrond utan jag körde verkligen varje pass hela vägen. Kände mig så otroligt fysiskt och mentalt förberedd inför tävlingen. Härligt också var att känna att jag aldrig blev för trött under mina matcher, visst det var tufft men jag hade ork hela vägen igenom.

Det bidrog verkligen till en fantastisk känsla också när jag vann. Jag kände mig verkligen på topp och i kontroll och framför allt så litade jag på mitt game hela vägen. Hittills är detta verkligen en av mina största höjdpunkter i min tävlingskarriär. Och nu blir det till att se framåt. Till kommande matcher och kommande mål!!

Nu med svart bälte kommer jag att ta med mig allt jag har lärt mig under mina år på mattan men det är också mycket mer som väntar. Att ha svart bälte innebär att tävla på den högsta nivån, så det blir mycket träning framöver! Vilket jag också ser fram emot, att träna är det bästa jag vet. Mitt mål som svart bälte är att vinna alla de stora tävlingarna men framför allt VM. Så för mig har uppladdningen inför VM 2016 egentligen redan börjat. För mig känns det spännande och skönt efter att nå ett sånt stort mål som jag just gjorde att kunna blicka framåt mot nästa mål. Det känns riktigt spännande alltihop!!!”.
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.