Öppningsvinst för Gabriel Richards

Det blev en smakstart för Djurgårdens tungviktare Gabriel Richards vid de Europeiska spelen i Baku. Gabriel förlorade första ronden mot Österrikaren Stefan Nikolic men vände och vann med 29-28 hos samtliga domare.

Svenska boxningsförbundet skriver på sin hemsida:

”Gabriel hamnade i en tuff fight med Nikolic som knep första ronden på sin intensiva halvdistansboxning. I andra ronden kom Gabriel igång bättre på lång distans och kunde pricka Nikolic gång på gång. I slutet av andra kom dock Nikolic tillbaka starkt men det räckte inte för rondseger. I sista ronden drog Gabriel in sin vänster tungt flera gånger och tog hem den ronden klart och matchen hos samtliga domare med 29-28. Efter matchen gratulerade Nikolic Gabriel på perfekt svenska. Det visade sig att han är född och uppvuxen i Sverige fram till 12 års ålder”.

I nästa match för Gabriel väntar kroaten Josip Filipi på söndag. En tuff uppgift.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.