Pållan Carlsson om utmaningar i österled: Blir aldrig som man tänkt sig”

Thaiboxaren Pållan Carlsson gör en spännande resa i kampsportens värld. Då handlar det om både glädje och besvikelser.
Pållan berättar här för Mr Ringside om det stora äventyret i Thailand.
”Det blir aldrig som man tänkt sig och ändå blir jag lika förvånad och ibland ledsen för det. Denna gång ledsen.
Efter förra matchen hade jag mitt fokus på nästa match som skulle äga rum i Kina den 26:e juli. Tränar på och var riktigt laddad. Men efter ett tag fick jag hög feber, utslag på ben och under fotsulan som kliade något fruktansvärt. Blev ett besök hos farbror doktorn som konstaterade efter några blodprov att det var denguefeber.
Inte mycket att göra åt än att vila, dricka mycket vatten. Kan inte komma ihåg sen jag var så sjuk senast. Det tog ca två veckor innan jag blev frisk och kunde börja träna igen. Hade fortfarande fokus på Kina- matchen, tänkte att jag kan nog komma i form igen tills dess.
Sen kommer beskedet som man inte vill ha, men som jag vet kan hända i denna och även andra sporter att motståndaren har blivit skadad i benet och matchen blev inställd. Det hade klart blivit en tuff match då hon är Kinas number 1 champ i 60 kg mot mina 54kg.
Jag som var så laddad att får åka till Kina och gå min första K1 match mot en av de bästa. Får hoppas på fler tillfällen.
Det blev en liten svacka efter beskedet,men efter några dagar fick jag frågan om match på Chaweng Stadium, Koh Samui. Jag tackade  jag ja och laddade om.
Denna match ägde rum för två dagar sedan, gick även denna gång mot en tyngre motståndare. Stark i clinchen där hon fick ner mig ett par gånger. Kom ihåg att jag blev irriterad för att hon var så tung och jag fick svårt att jobba i clinchen. Men i andra ronden fick jag in några hårda knän som gjorde att hon inte sökte clinch lika mycket. Matchen bröts i tredje ronden, tror det var slag och knä, plus att hon var trött. Vinst till mig, kändes skönt att vinna såklart. Men vet inte om jag tycker matchen i sig var så bra. Ska kolla på filmen och se hur det ser ut. Nu blir det några dagar ledigt,åker på tisdag till Koh Pangang och Koh Tao. Hittar jag något gym blir det lite träning annars sol och bad.
Därefter Kula Lumpur för att få lite puls och storstad,komma tillbaka till Pinyo Muay Thai och Samui den 8: juli.
Hinner eventuellt med en match till på Samui innan jag åker, men inget är bestämt än. Planen är att åka förbi Hua Hin och hälsa på vänner jag träffade i början av min resa sen avsluta några dagar i Bangkok för att därefter åka hem till Sverige igen den 5:e augusti.
Denna resa har gjort mycket med mig som person,är otroligt glad och tacksam att jag kunde göra denna resa möjlig. Grym träning och nya möten med fantastiska människor”.
Mr Ringside önskar denna fina ambassadör för sporten lycka till på den här spännanade resan.
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.