Mayweathers chockval till sista fighten

Floyd Mayweather Jr kan välja och vraka när det gäller att spika vem som ska bli hans sista motståndare i ringen. Alla vill möta honom i en ny spektakulär supershow i Las Vegas men själv vet han kanske inte vad han vill. Foto: Stefan Alfelt

Oscar de la Hoya? Har slutat och vill inte börja igen.

Gennadij GGG Golovkin? För alldaglig.

Amir Kahn? Kanske för farlig …

Floyd Mayweather Jr väljer och vrakar inför sin sista supershow och hans utvalda hittills är verkligen rena chockvalen: Andre Berto eller Karim Mayfield.

Den som hört namnen förr räcker upp handen.

Andre Berto, 31, har en en ganska snygg meritlista på 30 segrar och 3 förluster.

Karim Mayfield, 34, landar på 19–2–1.

Men att någon av dessa två skulle bli aktuell för en historisk match kunde knappast någon ana.

Det var i en intervju med ESPN:s reporter Dan Rafael som Mayweather sa att han skulle möta antingen Berto eller Mayfield i september.

Reporterns följdfråga kom snabbt:

– Skämtar du?

Mayweathers svar på den frågan öppnar för spekulationer:

– Shit happens.

Egentligen ville Floyd ge Oscar de la Hoya en returmatch. Lite i andan av miljardmötet med Pacquiao, men de la Hoya har slutat och är inte pigg på att gå upp i ringen igen oavsett hur många miljoner som vräks över honom.

GGG, Golovkin, hade kanske varit den mest spännande motståndaren med sina 30 KO-segrar i den perfekta 33–0–0-matchlistan, men honom dömer Mayweather ut med att han bara är en KO-maskin och inget annat.

– Jag har mött den typen så många gånger. Jag vinner alltid på min intelligens i ringen.

Varför han inte funderar på Amir Kahn har han inte sagt ännu, men kanske följer han pappa Floyd Mayweather Sr:s råd redan från natten efter supermatchen mot Manny Pacquiao:

– Om jag hade fått välja skulle jag valt en som Floyd garanterat spöar upp så att han slutar i stil.

3 kommentarer till “Mayweathers chockval till sista fighten”

 1. Alexander Johnsson
  24 juni 2015 kl 13:51 #

  Har man följt proffsboxningen de senaste åren så borde man veta vem Andre Berto är. Förutom att hans match mot Victor Ortiz 2011 blev utsedd till ”Fight of The Year” av Ring Magazine, så var killen till 99% klar för att få möte Mayweather i maj 2013, men då Berto förlorade mot Robert Guerrero vintern 2012 föll lotten på den senare av dem.

  Hur som helst så är Mayweather förmodligen bara lite skojfrisk. Khan är nog fortfarande det mest troliga alternativet.

  • Mats E Johansson
   5 juli 2015 kl 21:40 #

   Skulle helt klart tro att Floyd Mayweather skämtar lite med sin omgivning som du säger, Alexander. Amir Kahn är nog den perfekte motståndaren att föredra i en lukrativ avskedsshow framför Gennadij Golovkin, där Floyd tar en betydligt större risk att avsluta karriären med en ordentlig plump i rekordlistan.
   Och Andre Berto är farlig för vem som helst och frågan är om Floyd tar även en sådan risk? Knappast! Och Karim Mayfield är för ointressant och lite färglös… Amir Kahn kan dock ge Floyd fullt jobb hela vägen och det kan bli en intressant och spännande match – helt klart! Men han bör kunna vinna den.
   Jag är dock innerligt glad över att Oscar de la Hoya var klok nog att tacka nej till ett comebackspektakel vid 42 års ålder och 7 års bortavaro från ringen…

   • Stefan Alfelt
    8 juli 2015 kl 20:57 #

    Oscar de la Hoya hade blivit ett pinsamt slut för Floyd. Tror inte att en sån match hade piskat upp något större intresse på förhand.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.