Anja Saxmark inför VM-allvaret: ”Njuter av hela upplevelsen”

11716083_10152851684571268_462300849_n-1Anja Saxmark går i väntans tider.

Hon är laddad inför MMA-VM i Las Vegas.

– Nu vill jag in i buren och ge allt, säger Anja.

Anja Saxmark lämnar den här VM-rapporten till Mr Ringside:

”Nio timmar bakåt i tid, det är mastigt. Vi tjänade en dag på hitresan kändes det som, men det tog drygt fem dagar att börja få koll på vilken dag det var, samt anpassa oss till värme och tid. Jag, Renato Vidovic och vår coach Besam Yousef åkte en vecka innan VM-registreringen ,vilket var väldigt bra!
Det är otroligt många intryck att smälta bara att vara i Vegas, vilket vi hann bli ordentligt mätta på lagom till när vi mötte upp resten av landslaget i söndags.
Under söndagen var det registrering av tävlande, coacher och teamleaders. Provvägning, innan riktiga ”för-invägningen”. Mycket vägning kommer det hinna bli. Vi provade även matchkläder, tog bilder, checkade in. Allt detta tog precis hela dagen för det var väldigt mycket väntande, köande, och mer väntan. Jag hoppades verkligen på att få match redan första dagen. Mest för att JAG VILL KÖRA NU, och också för att man får gå upp 4% efter första matchen. I mitt fall är det från 56,7 kg till 58,9 kg, det är stor skillnad!
Nu verkar det som att jag kommer få gå onsdag eller värsta fall torsdag.
Dagarna har i stort sett varit lika sen vi kom. Vakna, väga sig, träna lätt, äta lätt, vila till det är dags att äta middag samt fundera på vad och hur mycket det går att äta, väga sig innan middagen, äta lätt middag, vila, väga sig innan sänggående.
För min del känns det lugnande att ha stenkoll på vikten, det hade varit så idiotiskt-onödigt att tabba sig på en sån sak, plus att genom att ha koll kan man äta ganska jämt hela vägen.
Hela processen känns lättare och roligare för att vi är ett lag som gör det. Vi är 10 tävlande plus coacher från helt olika ställen och bakgrunder, men är här för att vi älskar MMA, kickar och tävla. Vi går igenom samma sak, och visst det är stundtals riktigt tufft, men det finns stor njutning och rus även i det.
Min första match kommer gå mot en sydafrikanska. Jag har aldrig känt mig så redo och taggad för en match. Njuter av hela upplevelsen, men nu vill jag in i buren och ge allt!! Sen 6 december 2014 då jag vann SM har detta varit mitt fokus dygnet runt.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.