Roy Jones, 46, går en ny fight

Roy Jones Jr är 46 år men ger sig inte.

Nu är det klart för cruiserviktsmatchen mellan före detta superstjärnan Roy Jones Jr och före detta VM-utmanaren i lätt tungvikt, ”The Bronx Bomber”, Danny Santiago (24 år gammal), 33-7- 1 (19 KO) på nederländska semesterparadiset Philipsburg, Saint Martin den 29:e augusti.

Roy Jones Jr har vunnit sju  raka segrar sedan förlusten till Denis Lebedev i Moskva 2011.

Jag har sett Jones, en av proffsboxningens största profiler, live vid ett tillfälle. Det var vid OS 1988. Jones tog silvermedalj efter finalförlust mot koreanen Si-Hun Park i vad som kallas för den olympiska idrottshistoriens värsta bortdömning. Roy Jones Jr utnämndes senare till Söul-OS bäste och mest överlägsne boxare.

Nog har man sett bortdömningar inom boxningen, men det som hände Jones Jr var något i hästväg. Amerikanen var totalt överlägsen, det var skott mot ett mål.

Roy Jones, som proffsdebuterade 1989, tog sen en gruvlig revansch och blev en av de verkligt stora mästarna. Men naturligtvis är Jones Jr inte som i fornstora dagar.

 

En kommentar till “Roy Jones, 46, går en ny fight”

  1. Alexander Johnsson
    10 juli 2015 kl 18:35 #

    90-talets störste boxare! En sådan otrolig talang, sådant flyt. Jones Jr var verkligen född för ett liv innanför ringen. Tyvärr lämpar sig inte hans atletiska stil för en äldre boxare, då krävs det ett ring-IQ likt Hopkins. 🙂

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.