Erik Skoglund efter beskedet: ”Sjukt kul”

10177884_820192904706722_5967890838861871376_nKampsportsdelegationen gav i dag klartecken för Erik Skoglunds titelfight i Nyköping den 19 september.

– Känns sjukt kul att proffsboxningen får komma tillbaka till Sverige på riktigt! Att dessutom få vara en del av en historisk händelse som den här känns helt fantastiskt, säger Erik Skoglund.

Olof Johansson i svenska prokommissionen:

– Det är en dröm som äntligen blivit sann. Som vi har jobbat för det här under flera årtionden. Nu känner jag bara en sanslös glädje.

Erik Skoglunds titelfight (om IBF.s intercontinentaltitel), är planerad att gå den 19 september. Motståndare blir Oleksander Tjervijak.
Kampsportsdelegationen skriver i sitt beslut:

”Som framgår av ansökan och den därtill hörande utvärderingen – som delegationen saknar skäl att ifrågasätta – är det nu fråga om två boxare med en sådan erfarenhet att de är väl etablerade på 12-rondersnivån. För att tillstånd till en sådan match ska kunna lämnas är det också, enligt delegationens mening, ett grundläggande krav, dvs att utövarna befinner sig i det yttersta toppskiktet”.
Det finns fem svenska boxare i det tyska stallet Sauerland. Erik Skoglund, Anthony Yigit, Otto Wallin, Oscar Ahlin och Klara Svensson. Alla fem kommer att fightas i Nyköping.
Senast en VM-match gick i Sverige, på den manliga sidan, var 1968. Då möttes Floyd Patterson och Jimmy Ellis.
Erik Skoglund är obesegrad efter 22 proffsmatcher och Sauerland hoppas nästa år kunna få uppe honom i en VM-titelfight. Efter att proffsboxningen blev tillåten i Sverige har det mest handlat om fyrarondersmatcher. Det fanns på många håll tvivel om att Sauerlands dispens om 12 ronder skulle gå igenom.

Men kampsportsdelegationen kom med ett vettigt beslut. Nu kan svenska proffsboxare åter få en chans att gå titelmatcher på hemmaplan.

 

2 kommentarer till “Erik Skoglund efter beskedet: ”Sjukt kul””

 1. Tommy S
  18 juli 2015 kl 15:18 #

  Äntligen 12 ronder med Skoglund på hemmaplan.
  Hoppas biljetterna blir i rätt nivå så det blir lapp på luckan
  Om jag ska dit ? Har påven rolig hatt hehe

  • Stefan Alfelt
   18 juli 2015 kl 22:47 #

   Det kan bli en kanonkväll.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.