Maria Lindberg är redo: ”Hoppas hon kan bjuda upp till en bra match”

10872337_10153059245621274_1811333509_nMaria Lindberg, proffsboxaren från Malmö, känner doften av fight.

Hon säger till Mr Ringside:

”På lördag smäller det!
Dags igen… Det känns lite lyxigt att få gå match så kort tid efter min förra match (slutet av maj) och jag längtar som alltid ihjäl mig efter att få gå upp i ringen igen.
Jag ska möta Melinda Lazar från Ungern. Hon har verkligen ingen imponerande meritlista som proffs (1-1-0), men det finns ändå två saker som gör henne till en intressant motståndare för mig.

Först och främst så har hon mycket erfarenhet i amatörringen. Hon var med på VM som amatör redan 2005 vilket innebär att hon tränat boxning i många år och har bra med internationell ringvana.

Dessutom gick hon överraskande och vann sin första proffsmatch mot tjejen som är rankad 3:a i världen i mellanvikt (72,5 kg, en viktklass över vår).

Dessa två faktorer gör att jag verkligen ser fram emot lördag och jag hoppas av hela mitt hjärta att Lazar kan bjuda upp till en riktigt bra match över sex ronder.

Galan på lördag är liten, men med väldigt erfarna boxare på programmet. Utöver mig själv så boxar Rafael Bejaran (17-2-0), före detta Europamästare för WBO, Jürgen Doberstein (17-2-1), Alexis Angulo från Colombia (15-0-0) och Elias Espadas från Mexiko (8-1-0) på galan.

Alltså ett mycket rutinerat, internationellt startfält. Det kommer att bli grymt!!!!”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.