Inget domslut för Maria Lindberg

11229904_1035532896506054_5800260099580380037_n

Det blev en händelserik lördag för Maria Lindberg i sporthalle Braamkamp, Hamburg. Maria mötte den i proffssammanhang orutinerade Melinda Lazar (1-1) och på förhand var svenskan storfavorit. Lindberg ledde på poäng när matchen bröts en bit in i den tredje ronden. Detta sedan de båda boxarna hade skallat ihop.

– Då var ungerskans ena öga igenmurat. Ringdomaren förklarade för mig att jag hade vunnit på teknisk knockout. Men sen förklarade speakern att matchen hade slutat ”techinal draw”.

– Om matchen hade gått den tredje ronden ut hade det blivit poängbeäkning, detta enligt regelverket och då hade jag vunnit. Jag var djupt besviken när jag lämnade ringen.

– Senare kom beskedet att matchen hade slutat med ”no contest”, det vill säga inget domslut, eftersom matchen brutits på grund av skada för den tredje rondens slut. Trist, men faktiskt bättre än att få en oavgjord plump i matchprotokollet.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.