Stor chans för Klara att ta IBF-bältet

563192_599198366806178_494566399_n-1Klara Svensson får chans till snabb revansch för VM-förlusten i våras mot Erica Farias. Den 19 september i Nyköping möter hon den argentinske IBF-världsmästaren Marisa Gabriela Nunez. Det är i dagens Expressen som jag avslöjar Klaras nästa motståndare.

I WBC-fighten i Köpenhamn mot Faris fick svenskan stöta på en världsmotståndare. Klara blev nerslagen i den femte ronden och tappade sen matchen på poäng.

Den här gången slipper  Svensson favoritskapet. Klara har 15 vinster på de 16 proffsmatcherna. Nunez har sju vinster, fem förluster och två oavgjorda. Dock gjorde hon en grym insats när hon besegrade Monica Silvina Acosta på poäng.

Svensson är en bättre boxare än Nunez. Höllvikentjejen har hemmaplan inför uppskattningsvis 5.000 åskådare. Det ska till en genomklappning för att Klara ska missa chansen till IBF-bältet i super lättvikt.

http://www.expressen.se/kvp/sport/klara-svensson-moter-marisa-gabriela-nunez/

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.