Visst hade Zlatan blivit en bra MMA-fajter

UFC-presidenten Dana White ber säkert för en match mellan Alexander Gustafsson och Zlatan Ibrahimovic, men det är ett spännande möte som vi tyvärr aldrig kommer att få se. Foto: Stefan Alfelt

Zlatan Ibrahimovic i UFC?

Varför inte?

Han har alla förutsättningar för att bli en riktigt bra fajter.

Anledningen till att spekulera i frågan är att Zlatan i en intervju med The Bleacher Report sa så här:

– Min pappa ville att jag skulle bli advokat, men jag har svårt att se mig själv som advokat. Däremot är jag ett stort UFC-fan, så om jag inte hade spelat fotboll hade jag nog sysslat med UFC, kampsport. Jag tror att jag hade blivit en riktigt bra fajter.

Självklart hade han blivit det.

Det är bara att titta på Zlatans kropp och fundera över hans kroppskontroll i tuffa situationer i fotbollen. Tänk på hans förmåga att hoppa högt, tacklas och ändå landa med full kattlik kontroll. Aggressiviteten har han inbyggd i sin obändiga vinnarskalle och Z har visat att han mestadels kan kontrollera den så länge som det inte handlar om missnöje med domarinsatser och efterföljande verbala attacker. Ord som man inte har någon som helst nytta av i en oktagon.

UFC nappade direkt på intervjun och Alexander Gustafsson svarade:

– Så länge det sker i buren och inte på fotbollsplanen så är jag på. Tack Zlatan Ibrahimovic för att du gillar vår sport.

Nu kommer det naturligtvis aldrig att bli ett svenskt supermöte men visst är tanken spännande.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.