Sofia Olofsson vann guld i World cup: ”Känslan just nu är ren lycka”

11076091_10153855806321393_1116837835_n-1

Sofia Olofsson, 25, från Stockholm vann damernas World cup -54kg. Detta efter en snygg insats i finalen mot estniska stjärnan Andra Aho. I den tredje ronden  bröt domaren matchen.

Det var Sofia Olofssons andra stora titel på kort tid. I höstas vann hon EM och det bådar gott inför VM på hemmaplan i Jönköping i maj nästa år.

Här är Sofias egna ord efter guldet:

”Nu sitter jag i taxin på väg till flygplatsen och hem till Sverige, känslan just nu är ren lycka och lättnad och lite trött också kommer nog ta ett tag innan det här smälter in men det är detta jag och min tränare Lex har tränat för och vi har gjort det tillsammans hela vägen.

Hade aldrig varit där jag är idag utan honom. Han betyder allt för mig och min thaiboxning. Sen att jag blev utnämnd till bästa kvinnliga fighter i hela tuneringen är helt otroligt och en sån ära att jag tror det kommer ta ett tag att smälta men ingen är lyckligare än jag. Och jag hade aldrig klarat det heller utan min underbara Markus, han är mitt allt och utan honom hade jag aldrig klarat av att kliva in i ringen.

Hur lycklig som helst att jag har fått göra denna resa med svenska landslaget, Odenplan Fightgym, Lex, Markus, Johan, Camilla och Giang”.

För Evelina Wikner blev det en silvermedalj i World cup i -57kg. Fransyskan Katia Semail vann guldet på domslut. Stort grattis.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.