Laurén och Vall borde sagt nej till Aviciis mordvideo

Mikaela Laurén och Madeleine Vall hänger Krister Henriksson i Aviciis ytterst obehagliga mordvideo. Inget bra beslut av kampsportarna att ställa upp som skådespelare.

Mikaela Laurén och Madeleine Vall misshandlar, brännmärker och mördar i en video gjord av Avicii.

Det är den vidrigaste musikvideo jag har sett och den är absolut ingenting som Laurén och Vall borde ha lånat ut sig till.

Jag förstår för det första inte Aviciis budskap. Menar han på fullt allvar att det är rätt att ta lagen i egna händer och hämnas genom att utfärda och verkställa godtyckliga dödsdomar?

Avicii är en superstjärna och som sån har han inflytande på miljontals ungdomar världen över. Hans video kommer att påverka någon eller några till att tycka att det är så här man ska göra.

Att han plockar två kampsportare till huvudrollerna är obehagligt medvetet. Vem som helst skulle kunna spela rollerna som de maskerade hämnarna, men Avicii, eller produktionsbolaget, tyckte kanske att det var trovärdigare om kampsportare utförde dåden. De är ju tränade för att kunna sånt, att lösa konflikter med våld.

Det är just detta som Laurén och Vall borde ha funderat på innan de smickrade tackade ja till några häftiga och sköna dagar i Budapest.

Även om de gör rollerna som tillfälliga skådespelare är de med för deras skicklighet på att slåss, men vad som helt försvinner i videon är det som gör kampsport till fin idrott och inte gatans råa fajt:

Respekten.

Jag har, precis som vem som helst av er, inte den minsta respekt för pedofiler och mänskor som bedriver trafficking, men lika väl som man i en ring eller en oktagon har respekt för domaren och de regler som styr fajten, måste vi också ha respekt för lagen.

Aviciis budskap är att vi inte behöver bry oss om rättegångar och straffskalor. Det är rätt att döda de man tycker har förbrukat sin rätt att leva.

Jag är uppriktigt ledsen över att två av våra bästa kampsportare inte gav sig tid att tänka efter innan de sa ja till att sprida detta budskap.

Du kan se videon i ett inlägg längre ner.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.