Badou Jack redo att försvara sin VM-titel

Badou Jack kan gå två fantastiska matcher under 2016. I så fall två höjdpunkter under ett år som kan bli ännu mer fantastiskt än 2015 som blev det största någonsin. Foto: Stefan Alfelt

Natten till söndag, runt 03.00, går svenske Badou Jack i ringen för att försöka försvara sin WBC-titel mot britten George Groves.

Det finns förutsättningar för en grym fight. Det finns stora förutsättningar för att vi ska få se en svensk vinnare i boxningsdramat i Las Vegas.

Det råder ett stort intresse för fighten.

I Vegas och i Storbritannien där Groves är enormt populär.

Men här i Sverige har VM-matchen inte rönt något superintresse, vilket är märkligt. Det är trots allt den största match med en svensk inblandad sen Ingemar Johanssons tre VM-matcher mot Floyd Patterson.

När jag 1998 var över i Atlantic City och skrev om George Scotts VM-match mot Stevie Johnson pumpade vi förhandsartiklar i en vecka. För att inte tala om Lillen Eklunds EM-matcher mot Steffen Tangstad och Frank Bruno och Armand Krajnc VM-fight mot Paolo Roberto.

Jack förtjänar stor uppmärksamhet. Här har Sverige en klassboxare.

Jack  tog i april WBC-titeln i supermellanvikt. Den finaste titel som en svensk har vunnit sedan Ingemar Johansson blev världsmästare 1959.

Jag tror att Jack försvarar sin VM-titel. Men han kommer att få slita för segern och så ska det ju vara i en VM-match. Mitt tips är att Badou Jack boxar hem en poängvinst och sen kan vi börja spekulera i en stor VM-fight i Stockholm.

Ni som älskar stora fighter. Plocka hem fighten på Viasat Play. Ni kommer inte ångra er. På köpet får ni även Floyd Mayweathers avskedmatch.

En kommentar till “Badou Jack redo att försvara sin VM-titel”

  1. Thomas Niklasson
    12 september 2015 kl 21:22 #

    Låt oss hoppas på Badou, och på en fajt mellan Badou och Skoglund inom ett par år!

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.