Badou Jack försvarade sin VM-titel

Sveriges bäste boxare, WBC-världsmästaren Badou Jack, möter IBF-champen James DeGale i en unificationmatch 14 januari i Brooklyn, New York. En rivstart på kampsportsåret 2017 som kan bli helt fantastiskt. Foto: Stefan Alfelt

Badou Jack från Stockholm och Sverige försvarade i morse, svensk tid, sin WBC-titel i supermellanvikt i Las Vegas. Efter 12 ronders boxning stod han som vinnare mot britten George Groves.

Jack fick en drömöppning.

I slutet av den första ronden landade han med en överhandshöger och Groves föll i canvasen. Britten reste sig, men var klart skakad. Jack vann därmed den första ronden med 10–8.

Badou Jack bjöd inte på något bländande boxningsfyrverkeri men boxades disciplinerat matchen igenom. Två av de tre poängdomarna hade svensken som vinnare med siffrorna 115–12, 116–111. En av de tre domarna hade britten som vinnare med 114–113.

Vi var många som hade väntat oss en offensiv start från Groves men Jacks tunga höger kylde ner den brittiska offensivlustan.

Jack presterade sin bästa boxning i den första och tolfte ronden. Många av ronderna var oerhört jämna.

Badou Jack försvarade därmed sin WBC-titel.  Nu kan han blicka framåt mot nya utmaningar. Kanske blir det en VM-fight i Stockholm så småningom.

– Jag borde ha knockat honom i den första ronden, men Groves är en grym boxare, sa Badou Jack direkt efter segern.

Det första titelförsvaret är avklarat.

Nu kan Jack sikta in sig på riktigt inkomstbringande fighter.

– Jag vet att många stora namn vill utmana mig. Det är bara att välja. Jag vet att Julio Cesar Chavez Jr vill möta mig, säger Badou som först ska åka till Jamaica för semester.

En ledighet han verkligen förtjänar.

Groves var av förklarliga skäl besviken efteråt.

Han sa:

– Jag går gärna upp i en returmatch mot Badou Jack och hoppas i så fall på att göra det bättre. Men jag gratulerar honom till segern.

–  Jag tycker att jag borde ha fått domslutet och vunnit. Jag kontrollerade matchen med min jabb.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.