Jennifer Österlin om den nya utmaningen: ”Målet är att komma hem med en medalj”

12039323_10154195797900558_509736141723855214_nJennifer Österlin har en dröse snygga medaljer hemma i prisskåpet. Bland annat en VM-guldmedalj. I thaiboxning. Nu gäller det kickboxning och Jennifer är optimist inför det kommande världsmästerskapet i Belgrad.

Målsättningen är – medalj.

Här är en färsk rapport från kampsportsstjärnan Jennifer Österlin:

”Den 25:e oktober åker jag tillsammans med resten av landslaget till Serbien och Belgrad för organisationen WAKO:s VM i kickboxning. Jag kommer gå under K1-regler (boxning, sparkar och knän) i viktklassen -70kg.

Jag förbereder mig i gammal god anda efter tränare Björn Rhodins upplägg, och får hjälp med teknikträning både av honom och av landslagscoach Magnus Segerberg.

Just i den fas jag är nu så är det mycket fokus på kondition och att öka på snabbheten i kroppen…. hittills har träningen gått mycket bra, förutom att jag i förra veckan åkte på en stukad fot som gör att vi får mecka runt lite i schemat. Men alltid är det något. Foten gick igenom besiktningen, med tvekan godkänt, vila ledband och sedan köra på försiktigt.

Känslan inför VM är otroligt blandad. Det känns helt fantastiskt att träna inför ett stort mästerskap igen. Att få chansen att representera de svenska färgerna. Samtidigt så har det varit en liten omställning från thaiboxningen som jag kommer från… framförallt så är det skillnad i hur man sätter poäng och lite vad som är tillåtna tekniker och ej. Jag har fått lägga om mitt game en hel del, men jag tror att det bara är bra för mig att liksom få ”vidga mina vyer lite”. Tror det även kommer vara mig mycket till gagn i thaiboxningen. Planen är inte att på något sätt byta ut thai:en, utan snarare att hitta ett sätt att kombinera de två sporterna.

VM:et jag åker på nu blir mitt första stora i kickboxning. Jag har sedan tidigare tre SM-guld ,ett NM-guld, två EM-guld och ett VM-guld i bagaget men i thaiboxning under IFMA-regler. Så detta ska bli en ny, mycket intressant erfarenhet. Vi tränar hårt, och målet är självklart att komma hem med en medalj. Det hade varit både en mycket stor ära, och kanske lite av en revansch för det senaste året…”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.