Hampus Henriksson – en stjärna är tänd

En stjärna är född. Hampus Henriksson vann sin debut på knock. Foto: KGZ Fougstedt, Sauerland
Hampus-knock

Hampus Henriksson har fått in en vänster-höger som sänker motståndaren i första rondens sista sekund. Foto: KGZ Fougstedt, Sauerland

Flyinges stolthet Hampus Henriksson fick en drömdebut som proffsboxare för tyska Sauerland.  I slutet av den första ronden däckade han sin motståndare Ivan Sakic och ringdomaren bröt matchen. Lördagens    proffsdebut i Nyköping kunde med andra ord inte slutat bättre för Hampus.

Hampus till Mr Ringside:

– Jag mår fantastiskt bra. Allting gick precis så bra som jag någonsin kunde hoppas på igår. Jag ville göra ett statement i min proffsdebut och jag kom väldigt noggrant förberedd. Jag började lite trevande, tagen av stundens allvar. Men kom ganska snabbt in i det och lyckades läsa av min motståndare. Jag spridde slagen upp och ned för att se var öppningen fanns, till slut märkte jag att luckan kom när han kontrade.

Hampus-hoppar

… och domaren väljer att bryta. Till Ivan Sakic stora ilska. Foto: KGZ Fougstedt, Sauerland

– Jag försökte därför lura honom med ett lättare slag för att locka fram kontringen och när den kom fångade jag honom. Jag är jättenöjd med hur snabbt jag läste honom men anser att nervositeten påverkade mig lite negativt i början av ronden. Jag är nöjd med min prestation men jag vet att jag har ännu mer att visa upp. Nästa gång jag går in i ringen tror jag att jag kommer att göra det med ett större självförtroende och att jag kommer att våga ta för mig ännu mer och visa upp en bredare repetoar. Jag längtar redan in i ringen igen. Men först är det tillbaka till gymmet och slipa färdigt på de förändringar vi påbörjat.
– Idag är det all mat jag älskar och mycket av den, kombinerat med vila som gäller. Att boxa i 76.2 passar mig bra men innebär en väldigt disciplinerad kosthållning, att få släppa helt och hållet på tyglarna en dag är en mer än välkommen omväxling och när man adderar känslan efter min succedebut så kan jag lugnt säga att jag mår mycket bra idag. Jag märker knappt av någon trötthet fast att jag var så adrenalinfylld att jag inte kunde sova på hela natten utan fick nöja mig med en powernap mellan 8-9 i morse.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.