Armands vassa adepter

11025227_1064691280256882_3047367904267109934_nYstads Don King, promotor Armand Krajnc, hade tre boxare på Sauerlands Nordic fight Night och utdelning blev lysande med tre vinster och förhoppningsvis blir det fler chanser för trion att visa upp sig på Nordic Fight Night.

Sven Fornling hyllades enormt av de drygt 5000 åskådarna i Rosvalla isarena, men så gjorde Malmöboxaren också en riktig publikfight mot norrmannen Simen Smadaal. Som jag skrev i Expressen i söndags: ”Sven påminner i sin stil om Bosse Högberg, en fighter som härjade vilt på 60-talet”.

Det blev en solklar seger för Sven Fornling och Sauerlands promotor Nisse Sauerland var jättenöjd med underhållningen i matchen.

Johanna-höger

Johanna Rydberg dominerade sin match klart. Foto: KGZ Fougstedt, Sauerland

Johanna Rydberg var ensam tjej på galan (Klara Svensson tvingades kasta in handduken på grund av sjukdom) och hon skötte sig med den äran mot Evgeniya Zablotskaya (poängseger). Johanna höll i de tre av de sex ronderna ett högt tempo och visade snygg boxning.  Rydberg tog sin fjärde seger. Hon har dock inte helt lämnat thaiboxningen. Men Johannas mål är att få en EM-fight under det närmaste året.

Johanna-domare

– och segern blev solklar. Foto: KGZ Fougstedt, Sauerland

Simon Henriksson är en boxare som har både sting och precision i sin boxning. Mot Jakub Horwath bjöd han på fyra ronders effektiv boxning.

Henriksson vann på poäng med siffrorna 40-35, 40-35 och 40-36. Horvath var i golvet i första ronden men kom igen och pressade Henriksson med vilda krokar i andra ronden men Simon vann dock klart.

Det var med andra ord en glad fightertrio som tillsammans med Armand Krajnc lämnade Nyköping för att åka hem till Skåneland.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.