The Mauler behöver inte leva i Jones skugga

Alexander "The Mauler" Gustafsson har levt länge i Jon Jones skugga men nu är det nog slut med det. Vi får aldrig returmatchen vi drömt om i tre år. Foto/kollage: Stefan Alfelt

Om Alexander ”The Mauler” Gustafsson vinner över Daniel Cormier i Houston och plockar amerikanens UFC-titel är Alex världens bäste lätte tungviktare i oktagonen.

Även om han själv inte vill erkänna det.

– Vinner jag är jag världsmästare men Jon Jones är världens bäste.

Jag förstår resonemanget men tycker inte att det finns någon anledning för Alex att tänka så.

Jon Jones strippades på sitt bälte för att han drogpåverkad orsakade en allvarlig trafikolycka. En i raden av så kallade incidenter som amerikanen ställt till genom åren. Därför är Cormier världsmästare nu och om en dryg vecka kan Alexander Gustafsson vara det.

I så fall är Alexander bäst i världen. Man kan tro att Jones fortfarande är bättre men man kan inte veta. Den som har titeln är bäst tills något annat bevisats. Punkt slut.

Att sen det fortfarande är en returmatch mellan Jones och Gustafsson som är den ultimata drömmen är en helt annan sak. Då blir Jones utmanaren och ingen kan veta vad avstängningen inneburit för honom.

Ingen kan heller veta vem som är bäst av de två eftersom Alexander väl egentligen var den bäste när de möttes i Toronto.

Plocka bältet, Mauler. Njut av triumfen och låt UFC fixa returmötet som en gång för alla skingrar Jones skugga över dig.

En kommentar till “The Mauler behöver inte leva i Jones skugga”

  1. Doping
    23 september 2015 kl 14:16 #

    Jones har lämnat ett testresultat vid en dopingkontroll, T/E värde på 0,29, vilket innebär att Jones till mycket hög sannolikhet, tagit artificiellt testosteron under en uppbyggnadsperiod och försökt dölja detta med artificiellt epitestosteron. Han är sannolikhet en fuskare likt Armstrong och Ben Johnson.

    Ett normalt värde på T/E hos en ren elitidrottsman är mellan 1,5 och 2,5.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.