Sven Fornling laddar för nya segrar

12019961_1067797056612971_3354654091218611474_nSven Fornling börjar så smått landa efter den snygga insatsen mot norrmannen Simen Smadaal, då det blev en solklar poängseger.

Det är en avspänd Malmöfighter som Mr Ringside träffar över en lunch på Salt & Brygga i Malmö.

– Det var en härlig afton där uppe i Nyköping, säger Sven.

Han tog sin åttonde seger mot norrmannen. Det var definitivt den viktigaste segern. Fornling visade med eftertryck att han är redo att tampas mot toppboxare. Sven visade vilja, tempo och slagstyrka. Norrmannen hängde stundtals på knockoutens brant.

– Men nu är matchen mot Smadaal historia. Det är tillbaka till gymmet, det finns alltid detaljer att slipa på, säger Sven.

Det råder hausse kring svensk proffsboxning.

Galan i Nyköping lockade över 5 000 åskådare.

Frånsett Erik Skoglunds fight var det Sven Fornling som fick det största jublet. Men så är Fornling också en publikfighter.

– Det är underbart att fightas när man har publiken i ryggen, då växer man, säger Fornling, som gjorde sitt första framträdande på en Sauerlandgala.

– Inget är bestämt om nästa match. Helst vill jag ha två matcher i höst. Vi får se hur det blir. Norrmannen vill ha revansch men det är just nu inte något som intresserar mig. Jag har precis slagit honom klart, säger Sven som utstrålar stor harmoni.

Inför matchen mot Smadaal sa Sven till Mr Ringside att ”ingen tränar hårdare än Sven Fornling, det ska kännas så när jag går upp i ringen”.

Det ska bli spännande att följa Fornlings karriär.

Jag talade efter galan med Nisse Sauerland om Fornlings fight och det märktes direkt att den tyske promotorn gillade vad han såg.

Alla älskar ju bara en fighter.

Med rätt matchning kan lätte tungvikaren Sven Fornling bli europamästare …

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.