Madeleine Valls chockbesked. ”En enda smäll från döden”

Thaiboxaren Madeleine Wall  är en av Sveriges mest kända kampsportare.  Nu har hon fått en chockbeskedet: en smäll till och hon riskerar att bli allvarligt hjärnskadad.

Här är ett par stycken från inlägget på Madeleinses blogg.
” Du är bara en smäll från att inte vakna upp mer…” Ja, för jag har tydligen hjärnskador. Så pass att jag aldrig mer får boxas, eller riskera att få någon form av smäll mot huvvet. Skulle jag få det kommer jag med allra största sannolikhet aldrig mer att vakna upp. Och om jag skulle göra det, är det i allra bästa fall som en grönsak. Det var beskedet jag fick i förrgår.
Och jag vet uppriktigt sagt inte vad som är värst, att jag har hjärnskador och att jag är en enda smäll ifrån döden”.
…”Fighting som träningsform är min medicin. Mitt sätt att utmana mig, växa, lära känna mig själv, hantera mig själv. Den gör mig lugn. Det är den enda jävla gången det är tyst i mitt huvud. Fightingen har under en så lång tid varit min identitet, jag veeet att jag är mer än bara “thaiboxar-Madde” men det har varit en väldigt stor del av mitt liv väldigt länge. Nu rycks den bort. Helt. Utan möjlighet till till avvänjning eller nedtrappning. Puts väck. Bara sådär”.
…”Det som bara skulle vara “för säkerhets skull”, lite som en rutinkontroll, visade sig bli det tuffaste jävla beskedet jag skulle kunna få. Det började med att jag för ca två månader sedan började få ont i huvudet när jag sparrades. En huvudvärk som bara blev värre och värre ju fler ronder jag gick. Varje smäll liksom “isade” i hjärnan och tillslut såg jag suddigt, kände mig yr och lite som att jag låg någon sekund efter verkligheten och som att jag inte kunde få styrsel på benen. Dom hängde inte med och tillslut vek dom sig. Jag väntade såklart in i det sista med att berätta. Eftersom jag bara kände det vid tuff sparring så ville jag liksom inte vara “den som får ont i huvvet och står över” såfort det blir tuff sparring. t det sista gänget benknäckar-finskor varit över för matchsparring och efter att jag gått ner några gånger och varit bra snurrig i planeten, blev jag ändå lite orolig. Så jag bokade en tid hos min läkare för att höra vad han hade för teorier. D haft problem med så länge, kunde jag likagärna röntga skallen också. Och det är just dessa röntgenbesked jag fick i förrgår. Jag har hjärnskador på två ställen (kanske fler?) och som om det inte vore nog, så har muskeln i ljumsken/insida lår gått av. Inte så jävla konstigt att det gjort ont när jag sparkat, sprungit, hoppat, eller typ hela tiden faktiskt. Under ett års tid. Minst”

Inlägget i sin helhet finns på Madleine Valls  blogg..

Madleine Vall är en stor personlighet och det är med stort smärta som Mr Ringside nu tar emot det här trista beskedet. Men det viktigaste är Maddes hälsa.

Mr Ringside sänder en stor styrkekram till Madde.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.