Patricia Berghult blir proffs

Patricia Berghult, 21, struntar i OS i Rio nästa år och blir proffsboxare i stället.

– Drömmen om att bli proffs har hela tiden funnits där. Det känns helt rätt att gå över just nu, säger hon till Kvällsposten/Expressen.

Berghult blir nästa svensk i tyska Sauerlands storsatsning på Norden. Hon har gått 80 amatörmatcher och 92 diplommatcher för Höllvikens Boxningsklubb och har boxats såväl i VM som EM med en kvartsfinalplats i VM 2012 i Kina som bästa resultat.

Proffsdebuten är tänkt att ske på en gala i december i år.

– Jag känner mig redo att bli proffs. Jag vill ha en ny utmaning. Det kommer bli en spännande resa och målsättningen är givetvis att på sikt vinna en stor titel. Men först och främst gäller det att vinna min första proffsmatch.

I Sauerland-stallet återförenas hon med sin tidigare klubbkompis i Höllviken, Klara Svensson.

– Jag har sparrat en hel del med Klara, både i Höllviken och i Köpenhamn. Det underlättar givetvis för mig att Klara är i stallet. Dessutom fungerar det jättebra med tränaren Joey Gamache. Jag har fått mycket beröm av honom för sparringen med Klara och det är ord som värmer, säger Patricia Berghult till Kvällsposten/Expressen.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.