The Mauler till sjukhus efter den tunga förlusten i morse

Alexander-Gustafsson-UFC

 

Alxander Gustafsson åkte till Houston med drömmen om att få kunna återvända hem till Sverige med mästarbältet. Men drömmen slutade med en ny blytung förlust. Gustafsson hamnade dessutom på sjukhus även efter den tuffa UFC-titelfighten mot mästaren Daniel Cormimier och han kom aldrig till presskonferensen.

Segraren Cormier sa efter segern.
– Alexander har min respekt. Han piskade upp mig i kväll och tvingade mig till en nivå jag aldrig tidigare varit på. Jag är honom tacksam för det.
– Jag kan ta en smäll men det är slaget efter som verkligen skadar dig. Jag åkte ner och när jag kom upp var jag dimmig men jag fortsatte att slå. Alex är smart och svår. Han var på väg att ta ut mig men landade ett par bra slag, eller så gjorde jag det inte. Jag kommer faktiskt inte ihåg vad som hände där.
Cormier erkänner att ha träffades av mängder av hårda slag från Alexander men han gav sig aldrig.
– Jag slog, slog och fortsatte att slå men jag vet aldrig om jag träffat eller träffats mest. Min tränare håller koll på vad som händer och han sa att jag vunnit innan domarnas resultat kom.

Det blev en underhållande match lite i stil med den klassiska titelfajten i lätt tungvikt mellan Jon Jones och Alexander Gustafsson från 2013.

Det var också en oerhört tuff titelmatch som resulterade i ett delat domslut med två domarröster till mästaren Cormier och en som höll på Gustafsson. Siffrorna (47-48, 48-47, 49-46).
Tyvärr slutade det på precis samma sätt för Gustafsson den här gången som då i Toronto – med en titeldröm upp i rök.

Gustafsson har nu tre förluster på de fyra senaste matcherna.

För Alexander Gustafsson var skadorna så pass allvarliga att han tvingades uppsöka sjukhus – och klockan 05.00 på morgonen lokal tid var han fortfarande kvar där.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson hyllades trots förlusten av många.
Den före detta vice statsministern, Mona Sahlin var på plats i Houston och hon stämmer in i hyllningskören.
– Det var verkligen en krigare vi såg i kväll, säger Mona Sahlin till Expressen.
– Alex var vältränad och taggad och motiverad. Jag var stolt över honom.

Sahlin ‘är sen flera år tillbaka god vän med The Mauler.

Efteråt fick svensken uppsöka sjukhus och det var länge oklart hur det var med ”Mauler”. Gustafsson mår bra och genomförde en del rutinkontroller.
– De gjorde en CT-scan (skiktröntgen) för att kontrollera att allting är bra, det gör de ofta efter fighterna. Sen var det bara att han hade lite stygn som behövde fixas, med läppen och vid näsan, säger Gustafssons manager Tomas Ghassemi till SportExpressen.

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.