20 år sen George Scott blev världsmästare

1470084_617872984938716_1564568387_n

I dag tänker jag extra mycket på vännen George Scott. Det är nämligen 20 år sedan han blev världsmästare. Den 7 oktober 1995 besegrade han då Rafael Ruelas på Bahamas och blev WBU-champ i lättvikt.

När Scott mötte Ruelas hade han en VM-kamp bakom sig, den mot Jake ”The Snake ”Rodriguez, en fight som George förlorade på tko i den nionde ronden. Men Scott kom tillbaka och i en fullkomligt lysande match på Bahamas besegrade han toppboxaren Ruelas.
Scotts seger följdes upp av titelförsvar mot Shane Gannon, Pete Taliaferro, Naas Scheepers och Zoltan Kalocsai. 1998 var jag och kollega Stefan Alfelt på plats i Atlantic City och såg VM-matchen mot Stevie Johnston. George mötte en toppboxare och föll på poäng.
Jag hade förmånen att följa stora delar av Scotts karriär. Ett fint minne är OS-finalen 1988 då Scott mötte tysken Andreas Zülow (poängförlust).

George Scott blev Sveriges andre världsmästare i proffsboxning. Han var teknisk, rörlig  och oerhört boxningsintelligent.  Totalt vann han 41 av sina proffsmatcher och noterade fem förluster.

På den här jubileumsdagen säger jag: grattis champ. Unna dig lite jubileumschampagne. Det är du värd.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.