Lina Akhtar Länsberg klar för Battle of Botnia

11052419_997451443647533_4652429690273884284_n

Battle of Botnia (28 november i Umeå), bjuder på  ännu en högprofilsfighter i form av Lina Akhtar Länsberg från Malmö. Hon är tidigare världsmästare i thaiboxning och har efter det gjort en satsning på MMA och etablerat sig som en av Nordens bästa kvinnliga fighter, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Akhtar Länsberg är en av Sveriges absolut bästa kvinnliga fighter och rankas tvåa i Norden. Hon har tävlat professionellt inom MMA sedan 2012 och är regerende bälteshållare inom organisationen Superior Challenge. Innan sin MMA-debut har Akhtar Länsberg en lång karriär som thaiboxare där hon varit aktiv i landslaget med meriter som VM-guld i bagaget.

-Lina är en spännande och oerhört teknisk fighter som passar perfekt in på den MMA Battle of Botnia vill visa upp för sin publik. Hon är på stark frammarsch och jag skulle inte bli förvånad om man ser henne i UFC inom en snar framtid, säger Tor Troeng som är en av arrangörerna till galan.

Battle of Botnia är en kampsportsgala som tidigare genomförts i fyra upplagor mellan 2009-2011 där flera av galorna sålt ut. Battle of Botnia har varit en grogrund för Umeås stora UFC-stjärnor Tor Troéng och Andreas Ståhl men även för flertalet andra svenska MMA-stjärnor såsom David Häggström, Nico Musoke och Akira Corassani. Battle of Botnia har varit en av de stora anledningar till att Umeå har etablerat sig som en av Sveriges bästa kampsportstäder. Lördagen den 28 November intar galan Umeå Energi Arena i Umeå för att bjuda Norrland på MMA i världsklass.

Ovan ser vi urklippet från Expressen/Kvällsposten dagen efter Linas bältestriumf i Baltiska Hallen i Malmö.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.