Mogens Palle gör comeback som promotor

Proffsboxningslegenden, 81-årige Mogens Palle, har annonserat att han ska göra comeback i branschen. Palle tvivlar inte på att dansk boxning åter kan bli att räkna med.

– Vi har verkligen några stora talanger i Danmark, som jag har följt i träningslokalerna. Och jag är övertygad om att vi kan inleda en ny era för dansk professionell boxning, säger Palle till danska avisen BT.

Mogens Palle har i samarbete med den f.d. danske stjärnboxaren Brian Nielsen fått promotorlicens hos DPBF. Paret planerar att arrangera galor inom en snart framtid.

Mogens Palle var under 40 år en världspromotor. Han arrangerade åtskilliga stora EM och VM-fighter. Brian Nielsen, Tom Bogs, Mikkel Kessler och Jörgen Hansen är några profiler som Palle matchade fram till de stora titelfighterna. Anders ”Lillen” Eklund och Fredrik Alvarez är två svenskar som ingick i stall Palle.

Min allra första Palle-gala var inte vilken som helst. Det var VM-mötet mellan Tom Bogs och den argentinske legenden Carlos Monzon.  Året var 1972 och platsen Idrottsparken i Köpenhamn. Monzon vann på ko i den femte ronden.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.