Lucy Wildheart om sin kärlek till boxningen

12092440_882355855194481_1425075097_n

Lucy Wildheart, 22,  är en frispråkig och spännande boxartjej. Hon visade i helgen att hon kan ge vassa repliker i ringen. Mr Ringside fick den här berättelsen av Lucy efter guldet i danska Hilleröd.

”Jag har alltid fightats. Högt graderad i karate, jobbat med mma både stående och på marken, innan jag fastnade för boxningen – som var komplicerad för mig. Hela min tidigare boxningsresa har varit turbulent bland klubbar och tränare, (jag hävdar att det finns för mycket prestige och för lite förståelse). Den enda röda tråden jag haft har varit extremt hård träning och bra kosthållning.

Men sedan en tid tillbaka har jag äntligen kommit hem till hagen – Kalvhagen! Ett fantastiskt team med hjärtat på rätt ställe. Där finns alla – på alla nivåer och med olika erfarenheter. Leende på läpparna.

Tack vare min coach, mina fantastiska och rutinerade tränare och även ett kontaktnät som utvecklas och som stöttar mig i min benhårda satsning så växer jag för varje dag – som fighter och som person.

Det fick jag känna på senast jag tog silver i London mot ruskigt bra boxare, och även nu i Hilleröd. Med ett bra team kring sig, så vågar man förlora och Om man vågar förlora – då vågar man vinna stort.

Jag vann min klass i Danmark den här helgen, (jag tävlar i 60kg Aklass), men den största vinsten för mig var att bli vald till Bästa Fighter. Att få höra domare tacka för teknisk boxning och bra glöd i nävarna. Det är precis vad jag vill leverera.

Jag vill passa på att tacka två klubbar som har stöttat mig/oss, bland annat i London. Djurgårdens IF, samt Höllviken Boxningsklubb som ordnade att jag tillfälligt fick boxa under namn. Ett stort tack. Från mig. Från Kalvhagen.

Detta är bara början…”
Bilden ovan från vänster: Mario Ussene Daude från Team Sauerland,  Lucy Wildheart, Marcus Johansson, ägare Kalvhagen Stockholm.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.