En affisch som vittnar om Patricias storhet.

12115841_1073361266056550_7662611583298589750_n

Höllvikenboxaren Patricia Berghult bestämde sig nyligen för att bli proffs. Hon sparrar just nu tillsammans med Klara Svensson i Köpenhamn. Den här affischen vittnar lite om Patricias storhetstid som amatörboxare. I går var det ett år sen som Patrica mötte Katie Taylor på Irland.

Katie T är inte vem som helst. Hon är världens främste amatörboxare. Hon har vunnit guld på VM, EM och OS. Katie Taylor är Irlands populäraste idrottskvinna. Patricia föll på poäng efter att ha gjort en fantastisk fin insats. Jag minns vad Patricia sa till mig inför resan till Irland: ”Jag ska åka över till Irland och ge henne en fight”.

Så blev det också.

Patricia Berghult har säkert samma friska inställning när hon framöver ska fightas i proffsringen.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.