Mikaela nobbade VM-match mot Braekhus inför 50.000 åskådare

11026785_10153257379513255_4431928431868192348_nMikaela Laurén mot Cecilia Braekhus, världens bästa damboxare – inför 50.000 åskådare. Den  VM-matchen hade kunnat bli en verklighet. Men Mikaela  tackade klokt nog nej. I sin blogg berättar Mikaela om erbjudande att få boxas mot Cecilia Braekhus på Klitjko-galan den 28 november.

”Jag kan avslöja att jag förra veckan fick ett stort erbjudande om att möta norska världsmästaren Cecilia Brakhus. Obesegrad 5-faldiga världsmästaren i weltervikt, viktklassen under mig.

En stormatch som jag har drömt om länge. Att äntligen få en returmatch mot Braekhus. Men allt har sin tid och nu var det inte rätt läge på grund av många anledningar.

Det var som sagt var tyvärr mycket som talade emot att jag skulle ta matchen just nu. Först och främst så är jag redan uppbokad på ”hemmaplan” i Västerås för att försvara min egna WBC VM-titel exakt samma datum (28 november). Allt är redan bokat och min motståndare är klar, så att dels svika mitt gäng på BK Rapid i Västerås, som lagt ner massa tid och jobb på detta, samt mina fans som vill se mig boxas i Sverige kändes bara fel. Det finns ingen bättre känsla än att fightas på hemmaplan och då detta är 3:e gången gillt jag har Jennifer Retzke klar för match så vill jag äntligen att den blir av. De två tidigare tillfällena vi skulle ha möts har galorna tyvärr blivit inställda pga olika anledningar så det känns dumt om det skulle ske igen….

Sen att få erbjudandet endast 6 veckor innan en så stor match, med en armskada som tyvärr har besvärat och oroat mig de senaste 3 veckorna kändes inte bra det heller.

Utöver det begärde dom inte bara att jag skulle gå ner till weltervikt, 66.7 kg, utan till 65.0 kg vilket gjorde att jag tvivlade ytterligare. Vanligtvis boxas jag i Super Weltervikt, 69.5 kilo, så varför skulle jag slita ihjäl mig för att gå ner till 65.0 och bli svag när vi boxas om titlarna i 66.7? Ett bra tecken på att hon är orolig över min styrka…. Vilket hon borde vara i.o.f! 😉

Även om detta är en match som inte är i min egna viktklass el har med mina egna VM titlar att göra så är det här är ingen match jag tar för pengar, upplevelse el erfarenhet! Detta är en match jag skulle ta för att jag vill slå henne och då måste det kännas rätt med förberedelserna. Är det menat blir det av nästa år och jag tänker inte stressa fram en match mot Cecilia Braekhus som jag gjorde sist efter endast 1 år som proffs och 6 matcher i bagaget. Jag är smartare nu! Och bättre! ;).

Visst hade det varit häftigt att boxas som undercard åt Wladimir Klitschko inför 50 000 människor live och med TV-sändning i 100 olika länder, men jag känner nånstans att jag gjort rätt beslut att inte ta matchen i detta läge.”

Mikaela Laurén gjorde rätt som tackade nej. Hon har ingen anledning att dansa efter Braekhus pipa. Om Mikaela får de rätta förutsättningarna kan hon besegra den norska världsstjärnan.

Jag var på plats 2010 när Laurén mötte Cecilia Braekhus i Rostock. Då var svenskan chanslös. Hon föll på tko i den sjunde ro den. Men nu är Mikaela flera klasser bättre.

Mikaela Laurén har den fina matchstatistiken 25 vinster och endast tre förluster.

Braekhus är obesegrad efter 27 matcher.

Läs mer om Mikaela Lauren på www.Mikaelalauren.com

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.