Ett förbund som växer och växer: ”Glädjande och häftigt”

Svenska Budo & Kampsportsförbundet växer så det knakar. För ett tag sedan steg medlemsantalet över 41 000 medlemmar, närmare bestämt 41 476.11052419_997451443647533_4652429690273884284_n

– I tider då idrott överlag tappar medlemmar fortsätter vårt förbund att växa och det känns väldigt bra, säger generalsekreterare Mona Lundkvist till budokampsport.se.

– Förbudshotet kring kampsport har svalnat rejält, allmänhet och media behandlar numera kampsport som vilka andra idrotter som helst och det klart att det förenklar saker och ting.

– Att kampsporten växer beror delvis säkert på den livsstil våra idrottare erbjuds hos oss, där man kan träna hela livet – och där du också sent i ålder kan komma i gång och träna. Dessutom finns ingen selektering i unga åldrar – träningen är helt och hållet individanpassad och alla som tränar är lika viktiga och du kan komma och gå som du vill. Det förenklar din egna träning och det passar nog bra så som samhället ser ut idag.

På fem år har Svenska Budo & Kampsportsförbundet ökat från drygt 34 000 medlemmar till över 41 000, en ökning med över 1 000 nya medlemmar per år.

– Det är inget annat än oerhört glädjande och väldigt häftigt. Det är hela kampsportsfamiljen, från den ideelle ledare till föräldrar till idrottaren som ska sträcka på sig. Detta är vår framgång, något vi åstadkommit tillsammans och något som vi alla ska vara väldigt stolta över. Stolta, ja – men inte mätta, säger Mona Lundqvist till budokampsport.se

Själv är jag mäkta stolt över att vara krönikör på Budokamsport.se.  För ett offensivt förbund som attraherar allt fler. Vännen Jonathan Broberg gör också ett fantastiskt jobb för förbundet, som informatör och skribent/krönikör. På bilden ovan, ett tidningsurklipp (Expressen/Kvällsposten) från MMA-krigaren Lina Akhtar Länsbergs fight i Malmö, då hon vann ett mästarbälte. Lina är en av många duktiga tjejer i kampsorts-Sverige.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.