Badou Jack kan bli årets fighter

Badou-intervjuad

Badou Jack är riktigt i rampljuset efter sitt titelförsvar mot George Groves. Nu vill alla veta vem han ska gå upp mot nästa gång. Foto: Stefan Alfelt

Det har gått några veckor sen Badou Jack försvarade sin WBC-titel med en mycket övertygande seger över brittiske stjärnan George Groves.

Och nu vill alla veta vem Badou ska gå upp mot nästa gång.

Tipsen är antingen Julio Cesar Chavez Jr, vilket skulle vara en spännande motståndare, eller en supermatch mot IBF-mästaren James DeGale.

Badou Jack har sagt att han kan tänka sig att möta vilken som av de två när som helst.

Direkt efter sin seger över Groves öppnade han för att möta DeGale om en dubbel titelmatch. Jack sa till och med att han var beredd att göra det på DeGales hemmaplan i England, vilket skulle bli en enorm publikmatch.

Den svenske världsmästaren är i en fantastisk sits just nu. Hans nästa match kommer att bli en kassapjäs som kommer att göra honom rik och allt fler pratar om Badou Jack som en kandidat till titeln Fighter of the year som är en mycket prestigefylld titel.

Ronda Rousey fick den senast. Floyd Mayweather Jr har prenumererat på den tidigare. Senast en svensk var aktuell för den typen av utmärkelser var Ingemar Johansson 1959.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.