Ronda Rousey vill bli världsbäst i boxning

UFC skickar Ronda Rousey till Australien för att besegra ännu en kontinent, men själv vill Ronda bli bäst i boxning.

MMA-superstjärnan Ronda Rousey vill bli bäst i fler sporter.

– Jag vill bli ihågkommen som en av de bästa kampsportarna någonsin i sporthistorien, sa hon på en pressträff i tisdags inför hennes fajt i Australien mot Holly Holm på UFC 193 i Melbourne 14 november.

För att bli ihågkommen så tänker hon bli mästare i både boxning och jiu jitsu också utöver hennes fullständiga dominans inom MMA.

– Jag skulle älska att få en chans att bli världsmästare i boxning. Jag skulle älska att få en chans att bli jiu jitsuvärldsmästare. Och jag skulle älska att få chansen att besegra alla de nuvarande mästarna och bli den bäste alla kategorier.

Ronda Rousey startade sin karriär i jiu jitsun innan hon hamnade i MMA. Boxningsintresset vaknade till en del med hennes ordväxlingar med superstjärnan Floyd Mayweather Jr. När Rousey korades till Årets fighter gav hon Mayweather en rejäl verbal smocka med orden:

– Jag kan inte hjälpa det, men jag undrar verkligen hur Floyd känner det att för en gångs skull ha blivit slagen av en kvinna?

En tydlig anspelning på Mayweathers domar för kvinnomisshandel.

– Nu har jag blivit kär i boxningssporten. Tränar det mest hela tiden och det är omöjligt att lägga så mycket tid på något utan att älska det man gör.

– Mina mål är ärligt talat helt galna men de är vad jag vill uppnå, fast jag vet inte om jag har tiden till det. Det är så mycket jag vill göra. Så mycket att hinna med, sa Ronda Rousey.

Att UFC lägger hennes nästa match i Australien, vilket borde vara sista tänkbara land man vill lägga en match med henne i på grund av tidsskillnaden till USA, beror på att Ronda är MMA-sportens absolut största stjärna nu. Vill UFC lägga ännu en kontinent under sig är det Rousey man ska använda.

2 kommentarer till “Ronda Rousey vill bli världsbäst i boxning”

 1. Nisse
  11 november 2015 kl 21:30 #

  Var hon inte judo-tjej? Snarare än jutsu?

  • Stefan Alfelt
   12 november 2015 kl 00:29 #

   Jo, hon tävlade i judo först.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.