Grym insats av Mikaela Laurén i VM-fighten: ”Vill nu möta Braekhus”

Jennifer Retzke var chanslös mot en taggad Mikaela Laurén som imponerade stort när hon försvarade sin VM-titel. Foto: Stefan Alfelt

WBC-världsmästaren i superweltervikt Mikaela Laurén hade lovat att besegra tyskan Jennifer Retzke i den sjätte ronden. Nu tog VM-matchen i Västerås slut redan i den femte ronden. Men det hela visar vilket självförtroende som den svenska boxningsstjärnan besitter.

Mikaela gjorde en kanonfight i sitt WBC-titelförsvar mot Retzke. Hon styrde matchen från start. Hon visade upp hela sitt breda register.

I den femte ronden förbarmade sig den danske ringdomaren över tyskan och en minut och 31 sekunder in i ronden bröt han matchen.

– Cecilia Braekhus gick tiden ut mot Retzke för ett år sedan. Jag slog henne på knock i den femte ronden. Här och nu utmanar jag Cecilia Braekhus. Jag vill möta henne. Jag kommer slå henne. Jag hoppas det här går fram till Braekhus.

En VM-match mot Cecilia Braekhus, världsmästare i weltervikt för fyra organisationer, i Norge är en höjdare. Såväl sportsligt som ekonomiskt. Och en sådan fight kan Mikaela mycket väl vinna och därmed få revansch för förlusten i Rostock 2010. Den gången förlorade en grön Laurén. Nu står Mikaela upp mot de bästa.

Mikaela Laurén har all anledning att känna sig stolt över VM-insatsen i Västerås.

WBC-världsmästaren konstaterade också:
– Det här var min bästa match i karriären. Jag känner att jag utvecklas hela tiden och det ska bli ännu bättre.

Det råder ingen tvekan om att Mikaela Laurén är Sveriges ledande boxningsstjärna på tjejsidan. Hon är också ett respekterat namn ute i världen.

Segern var Mikaelas 26:e e som proffs. Hon har endast tre förluster.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.