Hamza vann titelbältet trots sjukdom: ”Känner mig välsignad”

12335891_10206120789230991_1767777876_nHamza Bougamza börjar så smått landa efter den fantastiska triumfen i Malaysia, då han besegrade Direk Red Army och vann World Muay Thai Council-bältet. Detta efter fem tuffa ronder.

– Alla legender och superstjärnor i Thailand och världen över har ett sånt här bälte, säger Hamza till Mr Ringside.

Han fortsätter:

”Det var en jobbig match för mig. Jag blev sjuk dagen innan fight och var sängliggandes hela dagen, som tur så fanns det ingen läkarundersökning, utan det var bara invägning dagen innan.

Jag tog beslutet att fightas sjuk, vilket egentligen inte är det smartaste man kan göra, för att man kan få hjärtfel och det är livsfarligt att tävla med virus i kroppen.

Men jag har drömt om detta bälte sen 2.5 månad tillbaka, sen jag fick fighten. Och har sen dess gått runt varje dag och tänkt på ifall jag skulle ha den. De här är  såna tillfällen som man jobbar för i flera år och det är inte alla som får chansen, men jag fick chansen efter flera år och jag tänkte på den under hela månaden jag var i Thailand och tränade inför matchen.

Jag tänkte att det här kanske är den enda chansen jag får och då gäller de för mig att fånga detta ögonblick och då finns inte misslyckande på min karta.

Jag har sett detta ögonblick framför mig i sex år snart. Jag känner mig välsignad att jag får uppleva att åka till såna fina länder och dela omklädningsrum med stjärnor och legender som jag kollat på när jag var nybörjare, killar som Saenchai, Mardusa, Jordan Watson med flera. Sen att jag har bra gym, tränare och människor runt omkring mig det betyder mest. När jag vinner, då vinner vi alla,  jag kommer alltid representera oss alla. Sen att jag har mina föräldrar på plats som jag överraskade med flygbiljetter och hotell ner till Malaysia för att se mig fightas och dela glädjen med mig, det är en känsla som jag aldrig kommer kunna beskriva. Vinna i sig kan jag inte beskriva, känslan att vinna med mina föräldrar på plats jag finner jag inga ord för. Känner bara glädje.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.