Patrick Nielsen vann prestigefighten

Rejält med trash talk före fighten – men väl i ringen fanns det bara en boxare. Patrick Nielsen (28–1, 14 ko) vann den upphaussade fighten i Bröndbyhallen mot Rudy Markussen (38–4, 26 ko).

Slutet kom i den tredje ronden sedan Rudy Markussen åkt på en nedslagning och när han väl kom upp hade han inte någon lust att fortsätta och ringdomaren bröt matchen.

En upphaussad match som inte bjöd på någon större boxning och de som höll på Markussen lämnade arenan besvikna. Tröst för Markussen var att han fick ett gage i miljonklassen. Han förklarade efter matchen att han har gjort sin sista match. Ett klokt val.

Den korta matchen möttes av kritik i såväl arenan som i sociala medier. Ringside kostade 2.500 danska kronor och de som valde TV-soffan fick betala 499 kronor för matchen.

Team Sauerland-promotorn Kalle Sauerland  hade dock inte mycket till övers för den sortens frustation. Han menade:

– Det är boxning. Jag reste en gång till Las Vegas för att se Mike Tyson och det var över på 45 sekunder. Det är boxning.

Jag håller med Kalle Sauerland.

Jag förstår inte gnället.

I boxning kan allt var över när man minst anar det. Det är tjusningen med sporten. Själv åkte jag en gång till Atlantic City för att se Lillen Eklund mot Tim Witherspoon. Efter 71 sekunder låg Lillen raklång på canvasen. Uträknad.

Här är avslutningen på nattens match. Tyvärr utan ljud.

En kommentar till “Patrick Nielsen vann prestigefighten”

  1. Alexander Johnsson
    13 december 2015 kl 20:01 #

    Dina danska kollegor stämmer in i kritiken.

    http://www.knock-out.dk/index.php/the-news/5411-1312-er-der-et-par-boksere-til-stede

    Känns väl ändå som att gnället är befogat, eller?

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.