Ahlin tillbaka som en bättre variant av sig själv

Oscar Ahlin gick på en tung förlust i sin senaste match men nu kommer han tillbaka som en bättre boxare enligt honom själv. Foto: Stefan Alfelt

Oscar Ahlin förlorade tungt i sin senaste match mot tysken Bernard Donfack.

– Det var den bästa läxan jag kunde få i perfekt tid för mig. Jag hatar den där ettan i förlustkolumnen, men det är nog det bästa som har hänt mig, säger Oscar inför kvällens match mot ryssen Varazdat Tjernikov.

Donfack hade Oscar i golvet en gång och vann klart på poäng i en match där det inte gick att känna igen Oscar i ringen.

– Nu måste jag tillbaka till mig själv. Hitta fantastifullheten. Ha kul igen. Förlustmatchen var en av få matcher jag gått med garden uppe och det är tydligen riskabelt för mig. Så nu skiter jag i den där garden. Den får vara där då och då men inte fast, för det är inte jag, säger Oscar Ahlin.

Förlusten tog på psyket och självkänslan.

– Det sög riktigt mycket men nu är jag tillbaka som en bättre variant än den jag var innan Donfack.

Oscar åkte till USA där han tränade i tre månader. Bland annat med världsmästaren Badou Jack.

– Jag snackade mycket med Oscar. Om att det är sånt som händer. Se på mig själv. Det är bara att bita ihop, säger Badou Jack som kom igen från sin förlust mot Derek Edwards och blev världsmästare tre matcher senare.

För karriärens skull måste dock Oscar Ahlin vinna i kväll.

– Jag ska bara ha kul. Visa att Donfackmatchen var en dålig dag på jobbet av någon som hoppade in i mitt ställe i mitt namn.

Anthony Yigit får en stentuff motståndare i Rosvalla. Förre världsmästaren DeMarcus Corley. Foto: Stefan Alfelt

Anthony Yigit får en stentuff motståndare i Rosvalla. Förre världsmästaren DeMarcus Corley. Foto: Stefan Alfelt

Anthony Yigit har imponerat stort i sina senaste matcher och är på väg mot en titelmatch ganska snart om han fortsätter på det viset. Kvällens match mot DeMarcus Corley, tidigare världsmästare, är ett tufft test som måste klaras av.

– Jag är väldigt bra tränad, säger Anthony.

Som inte är nöjd med att hans match bara kommer gå i åtta ronder i stället för de tio som Sauerland ansökte om.

– Kommissionen begriper sig inte på boxning, tyvärr, säger Yigit.

På den höga nivå han är nu behöver han långa tuffa matcher för att utvecklas ytterligare. Räkna med att det blir en match med full fart från start innan bägge boxarna kommer att öka tempot. Blir spännande.

Otto Wallin har en perfekt matchlists som tungviktsproffs och är stor favorit mot Samir Kurtagic. Foto: Stefan Alfelt

Otto Wallin har en perfekt matchlists som tungviktsproffs och är stor favorit mot Samir Kurtagic. Foto: Stefan Alfelt

Otto Wallin har gjort ett bra jobb i ringen och ska vinna över Samir Kurtagic i kväll om allt går som förväntat.

– Han är lång, men annars var det väl inget jag la märke till när vi stirrade på varandra, säger Otto.

Som välkomnar Sauerlands utspel om en match mot Malmös store tungviktare Adrian ”Gäddan” Granat.

– Inte nu, men någon gång i framtiden om en titel. Det skulle bli en fin match, säger Otto.

Visst skulle det blir det, men först ska de två talangerna etablera sig uppe i toppen.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.