Skoglund på jakt efter 24:e segern

Erik Skoglund sneglar längre än till sin 24:e seger i kväll mot Derek Edwards. Erik känner sig mogen för ännu större fajter. Foto: Stefan Alfelt

Erik Skoglund såg lugn och samlad ut vid fredagens invägning. I kvällens fight i Nyköping måste Erik Skoglund visade både kyla och aggressivitet.

Skoglund är på jakt efter sin 24:e seger som proffs.

En ny seger i kväll gör att titelsnacket kommer vara i fokus framöver.

Skoglunds motståndare i kväll är en tuffing. Derek Edwards har gått 33 matcher (27 vinster, en oavgjord och fem förluster).

– Det finns inte i min värld att jag förlorar, säger Skoglund.

Nyköpings stolthet får bära favoritrollen i kväll. Han är obesegrad som proffs. Senast han lämnade en boxningsring som förlorare var 2010, då i en amatörmatch i Tyskland.

36-årige Edwards är rutinerad. Han proffsdebuterade 2002 och har mött många tuffa killar. Hans största merit är knockoutsegern över Badou Jack (första ronden).

Edwards har en bra högerslägga, men vår svenske boxningsstjärna är en intelligent boxare och har noga studerat amerikanen.

I boxning kan allt inträffa, men det skulle förvåna om Edwards stökar till det för Skoglund i kväll.

Derek Edwards är en farlig hårtslående motståndare men Erik Skoglund har en plan A klar och om den inte fungerar plan B, C och D också. Foto: Stefan Alfelt

Derek Edwards är en farlig hårtslående motståndare men Erik Skoglund har en plan A klar och om den inte fungerar plan B, C och D också. Foto: Stefan Alfelt

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.