Sven Fornling: ”Längtar efter att komma upp och fightas”

Sven Fornling är trimmad som alltid. Räkna med ny show i kväll. Foto: Stefan Alfelt

Malmöfightern Sven Fornling (8-0-0) har laddat nävarna inför kvällens match i Nyköping. Sven möter en rutinerad herre vid namn Gary Abajyan (29-22-1) från Georgien och vi kan förvänta oss krig i ringen. Det händer alltid något extra när Fornling fightas.

– Jag är i kanonform och längtar verkligen efter att komma upp och fightas. Kul med ett bra motstånd men mindre kul att matchen bara går över fyra ronder. Det stör mig. Jag ville ha en sexrondare, Kampsportsdelegationen ville annorlunda.

Trist för Sven. Men nu är det Kampsportsdelegationen som till slut bestämmer längden på ronderna. Förhoppningsvis är det sista gången som Fornling ska behöva gå upp i en fyrarondare.

Patricia Berghult proffsdebuterar i kväll. Foto: Stefan Alfelt

Patricia Berghult proffsdebuterar i kväll. Foto: Stefan Alfelt

En annan fighter som ska upp i Nyköping i kväll är Patricia Berghult. Hon proffsdebuterar, möter serbiskan Sara Marjonovic. Patricia har rejält med rutin som amatör, bland annat VM och EM. Serbiskan har vunnit sin enda proffsmatch på teknisk knock.

Hampus Henriksson, Flyinges stolthet, spände musklerna vid invägningen. Han kommer garanterat demonstrera sin slagstyrka i kvällens match mot Davit Ribakoni (9-9-5). Hampus vann sin proffsdebut i september, i Nyköping.

Tydligen hade de som skötte invägningen inte fått besked om att det var tillåten övervikt i Hampus Henrikssons match. Hampus höll på att bli stoppad, men Nisse Sauerland kallades in och fick rädda situationen. Foto: Stefan Alfelt

Tydligen hade de som skötte invägningen inte fått besked om att det var tillåten övervikt i Hampus Henrikssons match. Hampus höll på att bli stoppad, men Nisse Sauerland kallades in och fick rädda situationen. Foto: Stefan Alfelt

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.