Solklar seger för debutanten Patricia Berghult: ”Jättehäftigt”

Patricia Berghult övertygade i sin proffsdebut. Foto: Stefan Alfelt

Det var en glädjestrålande Patricia Berghult som klev ner från ringen i Rosvalla Arena i Nyköping. Hon hade proffsdebuterat och gjort det med den äran. Det blev en solklar poängvinst mot serbiskan Sara Marjanovic.

– Det är var jättehäftigt, precis så som jag hade tänkt mig att det skulle vara, sa Patricia efteråt.

21-åringen från Malmö har varit ett svenskt OS-hopp till Rio nästa år, men hon hoppade i höstas av den satsningen och blev stallkompis med Klara Svensson  i Sauerland.

Berghult har varit med på både EM och VM. Serbiskan hade inte alls sådana tunga meriter och det märktes. Men Marjanovic var stryktålig. Berghults raka vänster landade gång på gång i serbiskans anlete. I morse vaknade Marjonovic upp med ett ansikte som hade regnbågens alla färger.

– Jag har en hel del kvar att jobba på, men på det hela taget är jag nöjd med min debut, sa Patricia efteråt.

Även för två andra skåningar blev det en kväll i segerns tecken. Hampus Henriksson tog sin andra proffsseger genom att klart poängbesegra David Ribakoni från  Georgien och Sven Fornling poängbesegrare även han sin georgiske motståndare Gary Abajyan på poäng.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.