Supertalangen Josefine Lindgren Knutsson: ”Målet är självklart VM”

12459606_10153368801457055_1687709947_nJosefine Lindgren Knutsson, 19-årig Stockholmstjej, är en ung och hungrig thaiboxare som har målet klart för sig. Hon ska bli världsmästare. Men först väntar SM och sen kanske VM på hemmaplan i maj, Jönköping.

Mr Ringside fick ett snack med den här duktiga tjejen.

Vad betyder thaiboxningen för dig?
–Den har inte endast utvecklat mig som en fighter utan även till vardags. Sporten har fått mig att hantera situationer med närvaro och målriktat fokus. Tävlandet har motiverat mig till att fortsätta att bli den bästa jag kan bli, därför ser jag thaiboxningen inte endast som en sport utan även livsstil.

Hur länge har du fightats, hur många matcher har du gått?
-Allt som allt med kampsportsbakgrund har jag tävlat sedan jag var 14 år, då jag började på karate och kickboxning. Och det är även där som jag har gått mest antal matcher, cirka 20 olika matcher som junior.
När jag bytte klubb till Allstars Gym gick jag över till thaiboxningen, där jag nu under senare tid helt och hållet gått över till thaiboxningen och tävlat i sedan ett år tillbaka. Där har jag gått totalt tre thaimatcher, en C-match samt två b-matcher, den senaste mot Therese Gunnarsson.

Vilken seger rankar du högst?
– Senast nu är det inom thaiboxning, då jag tävlade i ‘Battle of lund’ och fick möta en rutinerad thaiboxare – Therese Gunnarsson som varit med i kampsportsvärlden betydligt längre än vad jag har varit. Denna match kände jag att jag bevisade för mig själv att jag kan.

Din främsta merit?
– Inom kickboxning är det VM som jag vann som junior 2013 med min tidigare klubb. Samt SM 2013 + 2014. Inom thaiboxning som jag numera gått över till är det ”Battle of Lund” 2015.

Vad siktar du på under 2016, SM och VM på hemmaplan?
– Mitt mål som jag har haft sedan jag började med thaiboxningen för lite mer än ett år sedan har varit att vinna SM. Just nu siktar jag därför på att vinna SM, i februari, men större mål är självklart VM, om allt går rätt. Jag siktar på att bli bäst i världen.
Vad är din styrka?
– Det är min mentalitet. Jag känner mig trygg i mig själv samt tror på mig själv. Jag gillar utmaningar och att se högt.

Några andra sporter du har provat på?

– Tävlat en del i karate och kickboxning som junior, mestadels kick. Där har jag vunnit SM, samt internationella tävlingar utomlands (största är VM) mestadels med kontaktgraderna light och semi kontakt.

Ex-världsmästaren Sanja Trbojevic, Josefins tränare, säger så här om sin adept:

– Hon har bra disciplin … ber du Josse springa 8 km och säger att du ska hämta henne från löpbandet så slutar hon inte springa på 8 km utan hon väntar på att jag kommer, det är en champion.

Mr Ringside kommer hårdbevaka den här duktiga thaiboxningskrigaren framöver. På bilden här nedan ser vi Sanja lyfta en segrande Josefin. En bild vi kommer få se mycket av framöver.

12464013_10153368801397055_1163409865_n

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.