En superstjärna lägger av

Manny Pacquiao stirrar ut Floyd Mayweather Jr inför sommarens supermatch i Las Vegas. Nu blir det bara en match till för Pac Man i ringen. Foto: Stefan Alfelt

Manny Pacquiao ska boxas en match till, tredje och avgörande mötet med Tomothy Bradley Jr 9 april i Las Vegas.

Efter den blir 37-årige Pac Man politiker på heltid i Filippinerna med målet att i maj bli omvald som senator i representanthuset.

– Jag har aldrig sagt att det ska bli en returmatch mot Floyd Mayweather Jr. Efter matchen mot Bradley är det slut, svarar Pacquiao på frågorna om en upprepning av sommarens supermatch mot Mayweather.

Jag såg honom live i Las Vegas i maj i den största matchen genom tiderna sett till pengar och intresse världen över. Mayweather tjänade 2,6 miljarder kronor, Pacquiao 1,2 miljarder. Matchen vann Mayweather utan större problem. Även om det absolut inte var en dålig match borde den ha gått tre-fyra år tidigare då båda boxarna var ännu bättre för att det skulle ha blivit en riktigt stor boxningsmatch .

Manny Pacquiao är en av tidernas bästa boxare. Världsmästare i åtta viktklasser. Han har matchraden 57–6–2, 38 av segrarna har vunnits på KO.

Bradley vann första matchen på ett tveksamt delat domslut. Pacquiao vann returen på poäng. Det finns alltså en viss laddning i sista matchen men den kommer bara att anses stor för att en av de absolut största lägger handskarna på hyllan.

Sen får vi se om Pacquiao lyckas med sitt långsiktiga mål – att bli Filippinernas president. Utöver att vara boxare och kongressledamot är han också pastor, sångare och skådespelare. Fullt upp.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.