Ida Lundblad besviken på sprucken OS-dröm: ”Har inte varit ärliga”

12512120_10153894107644810_559872410_nIda Lundblad har vunnit tre raka SM-guld och är den enda svenskan i 60 kilo som är rankad av Internationella Boxningsförbundet.

Men det är meriter som inte ger hennes en chans att komma med till OS. Svenska Boxningsförbundet rankar Agnes Alexiusson från Värnamo som etta i Sverige.

Ida Lundblad är besviken och hon säger till Mr Ringside:

”Det som upprör mig, och som jag vill lägga störst vikt i, är att förbundet inte har varit ärliga mot mig och jag upplever inte att de har gett raka besked eller stått vid att alla i Team Rio skulle få samma chans.
Uttagningen i sig är inte det jag är upprörd över, Agnes är en väldigt duktig boxare och kommer säkert göra en bra insats på kvalet. Däremot känner jag inte att jag haft samma stöd av förbundet som de har lovat att det ska vara. Och det känns jättetråkigt.
Att sen ordföranden går ut och säger att han inte ens hört att jag varit aktuell känns ju väldigt konstigt eftersom de lovat att de skulle jobba lika mycket för alla och att inget var beslutat innan uttagningarna skulle göras inför kvalet. För mig känns det bara väldigt tråkigt att inte känna att jag är värd chansen att lyckas i min idrott.”

En kommentar till “Ida Lundblad besviken på sprucken OS-dröm: ”Har inte varit ärliga””

  1. Anders Ericsson
    17 januari 2016 kl 23:52 #

    Boxningen tycks lida av samma eländiga problem som brottningen. Vi har nu fått ett ”Ida-Theres Nerell”-fall i boxningen för att en landslagsledning föredrar en specifik person på svajiga meriter. Låt dem göra upp i ringen.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.