SM-favoriten Hamza Bougamza: ”Jobbar mot en mördarform”

12511744_10206335738364585_1515240815_n

Foto; Jimmy Striger

Hamza Bougamza 25, är Sveriges färgstarkaste thaiboxare på den manliga sidan. Rinkeby-grabben håller hög internationell klass. Hamza fightade hem VM-bronset 2014 och bör rimligen vara med på hemma-VM i maj. Men SM i Varberg, 11-13 februari, är i 63,5-kilosklassen rena getingboet med inte mindre än 16 anmälda.

– Jobbar mot en mördarform, säger Hamza.

Då betyder det att vi kan räkna med en explosiv och vacker thaiboxning när Hamza går  i ringen i Varberg.

Hamza till Mr Ringside:

”Håller på att komma i toppform igen. Jag är i hyfsad form, tränar hårt har sparrat med bra killar hela tiden. Bland annat boxningssparring mot min bror Anthony Yigit. Och med grymma thaiboxare på elitnivå. Jag kommer ställa upp i 63-5 kilos istället för 60kg, där jag håller SM bältet.

Så det blir ny viktklass, nya utmaningar. Det är jävligt många i min vikt som är med i år. Bästa namnen ställer upp och det är nog mest folk i den vikten. Jag tycker att det är grymt att VM hålls i Sverige det här året, vissa fighters förtjänar mer media än vad de har fått hittills.

Det är ju ett historiskt event som hålls i Sverige för första gången. Och sen att få fightas framför familj och vänner och svenska fans, som kan pusha svenskarna och ge mer självförtroende och energi till svenska idrottarna som ska delta och fightas mot världen, det tycker jag är grymt. Men just nu tar jag bara ett steg i taget och jobbar mot en mördarform tills det är dags att gå upp i ringen igen där jag hör hemma.”

En kommentar till “SM-favoriten Hamza Bougamza: ”Jobbar mot en mördarform””

  1. Jimmy Striger
    14 januari 2016 kl 05:53 #

    Hej! Bra reportage. Kul att sätta ihop dessa två grymma killar:)
    Med vänlig hälsning, Jimmy

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.