Jelena möter världsstjärnan på Irland

12571429_10205546005558550_1320671186_nMalmöboxaren Jelena Jelic går den 19 februari sin drömfight.  Hon möter då världens bästa amatörboxare Katie Taylor på Irland. Taylor är inte vem som helst. Hon har vunnit allt, OS-guld, VM-guld och EM-guld. Hon är Irlands populäraste idrottstjej.

Mr Ringside fick ett snack med en glad Jelena Jelic:

Hur stort är det för dig att möta Katie Taylor?

–Stort. Vi har aldrig riktigt varit varandras konkurrenter eftersom att vi på varje mästerskap som jag har boxat EM, VM och Europa OS varit i två olika grupper. Så nu fanns det en chans för mig att få möta den regerande i min viktklass 60 kg. Varför inte?

Vad är dina chanser?
– Jag vet inte. Jag vet inte om hon är en sådan boxare som passar mig perfekt och min stil eller om hon är den kluriga motståndaren för mig. Hinner jag komma i den form jag önskar tills matchen så vet jag att hon kommer få en tuff fight den kvällen.

Hur tufft är det att mötas på Irland?
– Det kommer vara en fullspäckad hall med folk på hennes sida medan jag kommer ha min coach Emil vid min sida. Därför kommer det krävas mycket träning och fokus för min del. Att ha en hall med ens fans kan också vara en negativ sak, så tänker jag. Hon tappar fokus och kanske försöker ”visa” i ringen att hon kan leka ut mig. Men det kommer inte gå till så där. Men de ser fram emot att få träffa mig i Irland och detsamma från min sida, jag tror att det kommer vara en underbart rolig kväll i Irland på hennes hemmaplan Cork.

Vad är Taylors styrka?
– Att hon boxar på sin hemmaplan och kommer att ha irländska domare. Boxningsmässigt har hon bra fötter och bra kombinationer när hon slår.

Hur lång betänketid behövde du för att tacka ja till budet att möta Katie Taylor?
– En halv sekund. Jag har velat möta henne så länge men chansen har aldrig kommit, fram tills nu. När jag tackade ja till budet tänkte jag efter en extra gång,. Jag har för en månad sedan opererat bort halsmandlarna och därför inte tränat något över huvud taget på en månad. Men detta är en chans jag kanske inte får igen och därför kommer jag göra allt jag kan för att komma i den form jag vill.

Boxas du fortfarande för Malmö BC?

– Ja, jag väljer alltid kvalité före än allt annat. Det finns så många klubbar i Malmö men det råder brist på tränare. Jag vet i alla fall att här på Malmö BC har jag en tränare varje träningspass i tid och han går ut sist av oss alla. Så jag är kvar här.

Vad är ditt stora mål i år?
– Mitt mål med detta året är att gå över till proffs. Innan årets slut känner jag att jag har gjort så gott jag kunnat som amatör och vill ut och testa något som passar mig mycket bättre. Proffsboxning.

Tidigare har en annan svensk tjej, Patricia Berghult, mött Katie Taylor på Irland. Patricia, numera proffs, förlorade då på poäng.

10735782_10202922360329059_654578207_n

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.