Dagen då en svensk VM-dröm krossades

I går, den 29 januari, var det 16 år sen som Leif Keiski mötte tysken Markus Beyer om WBC-titeln i mellanvikt. Det var Knock-out. dk som genom ett inlägg fick mig att minnas händelsen. Jag var utsänd av Expressen för att skriva om VM-matchen i Riesa. Svensken var nederlagstippad och han fick också stryk. Beyer sänkte i den sjunde ronden utmanare med ett leverslag och så krossades en svensk VM-dröm.

Dagen före matchen fick jag ett långt snack med en av boxningsvärldens legendarer, ingen mindre än Angelo Dundee som var på plats för att sekondera Keiski.

När Mr Dundee hörde att jag kom från Malmö sken han upp och förklarade för sin omgivning  att han och Muhammad Ali hade varit i Folkets Park i Malmö på 60-talet.

För Keiski var matchen 2000 mot Beyer den sista i proffskarriären. Han drog sig tillbaka med matchstatistiken 28–2.  Under sin amatörtid förlorade Keiski en SM-final i Stockholm mot min gode vän Magnus Östergren.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.