Mannen att slå för Skoglund

Erik Skoglund är ju uppe och snuddar vid matcher mot de allra största i lätt tungvikt och här är då mannen att besegra: Sergeij Kovalev.

I natt boxade den i USA boende ryske superstjärnan ut Jean Pascal i en returmatch. Efter sjunde ronden sa Pascals tränare Freddie Roach att det fick vara nog och bröt matchen.

– Det tar mer på honom att få ge upp sittande. Jag slog sönder min vänstra hand med ett mycket hårt slag. Jag bröt hans näsa, kanske när jag skadade min hand. Jag tycker inte om honom. Därför straffade jag honom. Merci! Jag älskar er, Kanada, sa Kovalev till publiken i Montreal efter segern.

Därmed försvarade den obesegrade stjärnan sina bälten för WBO, WBA och IBF. Men ”Krusher” som han kallas siktar in sig på mer.

– Jag vill samla bältena och bli den ende mästaren. Jag vill möta Adonis Chickenson, sa han med en medveten provocerande felsägning av ”Supermans” efternamn.

Kanadensaren Adonis Stevenson håller WBC:s bälte i lätt tungvikt med matchraden 27–1–0, 22 KO-segrar.

Kovalevs matchlista är 29–0–1, 26 KO.

Oavsett vem som vinner ett inbördes möte så blir det något att bita i för Erik Skoglund.

3 kommentarer till “Mannen att slå för Skoglund”

 1. Tommy Strömstedt
  31 januari 2016 kl 12:53 #

  Kovalev ser jag som bäst ptp just nu och lätt tungvikt är ett getingbo.
  Erik behöver troligen ännu två tre år innan han har spets till yttersta toppen, nog så knepigt att kriga om EBU men jag tror det är där han kan ska utvecklas. Hoppas Sauerland fortsatt hanterar vår stjärna varsamt.

  • Stefan Alfelt
   31 januari 2016 kl 13:44 #

   Ja, det är en oerhört tuff klass men med Eriks matchlista kommer han snart att få erbjudande som blir svåra att säga nej till.

 2. Kent Hansson
  31 januari 2016 kl 23:03 #

  Allt handlar om slantar. Det är som Stefan skriver, kommer det ett fett erbjudande blir det svårt att tacka nej. men visst hade det varit bättre med ett par år till mot tufft motstånd för Skoglund.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.