Erik Skoglund och Mikaela Laurén på samma gala i Stockholm

Det har varit märkligt tyst om Sauerland-galor i Sverige på det nya året. Men nu ser det ut att hända något. Enligt knock-out.dk ska den obesegrade och världsrankade Erik Skoglund (24-0) möta sydafrikanen Ryno Liebenberg (17-2) i lättungvikt över 12×3 15 april i Stockholm. 

12342627_1098537523538924_2950736335660548265_n-1 Det är också nästan klart att Mikaela Laurén ska försvara WBC titeln i superwelter på den här galan men det är inte klart med någon motståndare. Laurén ingår inte i stall Sauerland, men det tyska promotorparet, Nisse och Kalle, är ändrå intresserad av den svenska WBC-mästaren. Vid den senaste Sauerland-galan i Sverige, Nyköping den 19 december, sågs Mikaela och Nisse Sauerland i djupa samtal på hotell Scandic.

I övrigt ska det bli matcher för tungviktaren Otto Wallin, supermellanviktaren Oscar Ahlin och superlättviktarna Anthony Yigit och Klara Svensson.  För Klara Svensson blir det då första matchen på nästan ett helt år.

För Yigit och Ahlin är det matcher över 10×3 som kommer på fråga. 8×3 för Wallin och 8×2 för Svensson. Motståndare är dock inte klara till någon av svenskarna.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.